2 / 5

Incepatorilor le este recomandat un cont asistat

Investitoriilor incepatori le este recomandat sa tranzactioneze asistat de un broker, pentru ca acestea ii va oferi informatii esentiale legate de piata, care pot fi omise si pentru ca un specialist va reprezenta un reper si un ajutor.

“Cand esti la inceput te confrunti cu multe informatii din care trebui sa le selectezi pe acelea importante, iar acest lucru este realizat de catre broker, care te va ajuta sa extragi informatiile importante si te poate canaliza pe directia corecta”, explica Aldea.

Dupa o anumita perioada de timp, un investitor asistat poate decide sa inceapa sa tranzactioneze online, dar asta difera de cunostintele sale si de timpul pe care il pot aloca investitiilor.

“Desi eu mi-am inceput investitiile cu o suma imprumutata, nu le recomand clientilor sa faca acelasi lucru. Daca totusi se decid sa faca aceasta alegere trebuie sa tina seama de faptul ca suma imprumutata nu trebuie sa le impovareze cheltuielile curente. In masura in care se intampla acest lucru, presiunea psihologica asupra investitorului este foarte mare, conducandu-l catre esec. Vorbim in aceasta situatie de cazuri dramatice”, spune Gabriel Aldea.

In masura in care investitorul se decide sa se imprumute pentru a realiza investitii pe piata de capital, el trebuie sa aiba in vedere returnarea creditului pe termen mai lung. Acest lucru nu exclude realizarea unor investitii pe termen scurt, chiar si speculative. Investitorul care realizeaza investitii avand la baza credite trebuie sa fie constient ca se expune unui risc extrem de ridicat.

Un investitor care intra acum la Bursa ar trebui sa investeasca initial o suma mica deoarece lipsa de experienta ii poate genera pierderi insemnate daca tinem cont si de contextul actual al piatei. Treptat, investitia poate sa creasca pe masura ce semnalele pozitive venite de pe pietele externe se inmultesc si exista premisele unei evolutii pozitive.

“Rolul brokerului este si aici esential pentru ca experienta sa il poate ajuta pe investitor sa identifice mai clar astfel de semnale”, considera reprezentantul Intercapital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri