1 / 4

'Principala problema este lipsa increderii in piata, nu lipsa banilor'

Calin Bucur, consultant in cadrul Departamentului Rezidential al Colliers International si coordonatorul echipei care a elaborat indicele BREI (Bucharest Real Estate Index), spune ca momentul „potrivit” pentru a-ti cumpara o locuinta este momentul in care dispui de bani si ai o nevoie reala de a te muta.

„Ca si conditii prielnice pentru o achizitie, mai trebuie adaugate: o piata stabila si preturi in crestere, nu in scadere. In prezent, desi suma pe care o poti obtine este mai mica, sunt multe banci care doresc sa atraga cota de piata pe credite si ofera conditii mai bune decat cele traditionale”, ne-a explicat Calin Bucur (foto).

In opinia sa, teoria potrivit careia oamenii dispun de bani, insa le este frica sa cumpere acum si apoi preturile sa scada, reprezinta unul dintre motivele pentru care vanzarile au incetinit, coroborat cu teama scaderii puterii financiare individuale si cu teama ca dezvoltatorul nu va duce proiectul respectiv pana la capat.

„In principiu, consider ca exista bani, tinand cont ca in anul 2006, cand dobanda la credit era similara cu cea de astazi, oamenii cumparau totusi apartamente cu banii proprii. De exemplu, proiectul Central Park a fost vandut majoritar catre utilizatori finali, care nu au apelat la un credit bancar”, a adaugat Bucur.

Concluzionand, consultantul Colliers spune ca principala problema acum pentru piata rezidentiala o reprezinta lipsa increderii in piata, si nu lipsa banilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri