1 / 5

Primul pas: alegeti intermediarul si intelegeti riscurile

Riscul si incertitudinea insotesc permanent activitatea economica si investitionala din orice domeniu. Investitia in piata de capital, desi recomandata ca un plasament bun mai ales pe termen lung, are riscurile ei.

Care sunt riscurile unei investitii pe bursa

Daca ati inteles aceste riscuri si aveti cunostinte despre cum functioneaza investitiile pe piata de capital, puteti trece la alegerea unei case de brokeraj.

Primul pas in alegerea unei SSIF este obtinerea listei cu societatile de servicii de investitii financiare pe care o puteti gasi pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), unde puteti afla atat sediile centrale ale acestora, adresele, precum si datele de contact.

Pentru a putea diferentia societatile puteti lua in considerare locatia societatii, recomandarea unei cunostinte care investeste in piata de capital romaneasca sau valoarea tranzactiilor efectuare la BVB intr-o perioada data. Clasamentul intermediarilor, in functie de valoarea tranzactiilor, se gaseste pe site-ul BVB.

Majoritatea intermediarilor au o pagina de internet proprie unde puteti gasi informatii generale privind serviciile oferite, precum tipurile de conturi disponibile, tipuri de rapoarte de informare, cotatiile actiunilor in timp real.

Totusi, din cele 75 de case de brokeraj doar circa jumatate ofera informatii detaliate despre conturi, comisioane, suma minima pentru deschiderea unui cont si taxele de deschidere, de abonament sau de administrare a contului de investitii. Din numarul total al caselor de brokeraj doar 23 ofera serviciul de tranzactionare online pe piata de capital romaneasca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri