1 / 5

Ce sunt asigurarile unit-linked?

Principiul de baza al asigurarilor de tip unit-linked se bazeaza pe ideea ca este mai profitabil pentru un client sa investeasca in produsele de acest gen, decat sa tina banii in banci. In acest fel, castigurile din politele cu prima unica sunt mai mari, avand si avantajul unei asigurari de viata.

Asigurarile unit-linked sunt produse de “asigurare de viata cu o componenta investitionala”. Un procent din prima platita de clientii asiguratorilor este destinata acoperirii riscului asigurat, restul de bani fiind investiti in unitati de fond (de aici si numele – unit-uri) pe bursa din tara sau pe pietele externe.

Principala caracteristica a produsului unit-linked este componenta participativa, in cadrul aceleiasi polite, a riscului si investitiei. Riscul investitional este integral controlat si asumat de catre contractant, in timp ce protectia este asistata si garantata de asigurator.

“Aceste planuri financiare permit investirea in programe cu portofolii diversificate prin intermediul unei strategii care sa asigure o crestere potentiala optima, pe termen mediu si lung, a sumelor initiale alocate de clienti. Clientul se poate implica activ in alcatuirea propriului portofoliu de investitii, care poate varia in functie de gradul de risc pe care este dispus sa si-l asume si de performantele pe care le asteapta”, a explicat, pentru Wall-Street, Cornelia Coman, CEO ING Asigurari de Viata (foto).

Un alt aspect important este ca produsele unit-linked imbina componenta de investitie cu protectia financiara, subliniaza Coman.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri