1 / 5

Bursa – avantajele accesului rapid la informatie

Chiar daca nu este un domeniu foarte mediatizat in tara noastra, specialistii spun ca investitia in piata de capital se potriveste tinerilor, care prezinta un apetit ridicat la risc.

Adi Lupsan, director adjunct la Intercapital Invest, recomanda aceasta alternativa de plasare a banilor, mai ales ca, in acest moment, se poate profita de preturile extrem de scazute ale cotatiilor.

„Bursa are o ciclicitate a ei. Dupa asemenea deprecieri vin si anii cu cele mai mari cresteri. Ei sunt cei mai ‹‹indreptatiti›› sa fructifice asemenea oportunitati si o pot face pe un orizont de timp mult mai lung decat alti investitori”, a declarat Lupsan.

In opinia sa, pe langa castigurile materiale potentiale, cel mai mare castig este accesul la informatie.

„Cati dintre tineri anticipau in primavara lui 2008 faptul ca putem asista la o criza interna severa? Bursa a dat prima semnalul inca din a doua parte a anului 2007, iar pentru un investitor tanar accesul la acest gen de informatie il poate ‹‹pregati›› mai bine pentru perspectivele macro viitoare care ii poate influenta viata din toate punctele de vedere, inclusiv profesional”, explica el.

In plus, un alt aspect important este faptul ca o criza de asemenea magnitudine vine o data in viata.

Lupsan sustine ca pentru un investitor la bursa conteaza foarte mult o asemenea experienta, chiar daca resursele financiare disponibilizate aici sunt nesemnificative.

„Statistic, cine traieste o asemenea criza la bursa devine pentru urmatoarele cicluri bursiere un investitor extrem de experimentat”, explica directorul adjunct al Intercapital Invest.

Alexandru Cristescu, broker la Piraeus Securities, ne-a declarat ca oportunitatea unor astfel de investitii tinde sa devina tot mai atractiva si mai reala, luand in considerare nivelul foarte scazut la care este piata de capital din Romania.

„Nu putem vorbi, totusi, in acest moment, de atingerea unor niveluri minime (in general acestea se confirma abia dupa ce au fost depasite) si sunt sanse foarte mari ca piata sa isi continue trendul descendent. De aceea investitorii trebuie sa se fereasca de iluzia unor castiguri fabuloase si imediate, care i-ar putea atrage in actiuni mai riscante, si trebuie sa priveasca plasamentele pe bursa ca pe niste investitii pe termen mai lung”, a mai explicat Cristescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri