1 / 6

Ce produse sunt recomandate pentru tineri?

Pentru tinerii preocupati de venitul lor si dispusi sa isi asume riscuri in vederea obtinerii unui profit mai mare, Ovidiu Racoveanu, director asigurari de viata la Generali (foto), recomanda produse financiare complexe si curajoase.

El a mentionat ca o conditie esentiala este informarea in legatura cu produsele financiare pe care vor sa le testeze, pentru a preveni eventualele pierderi.

Pe de alta parte, referitor la protectie in contexte dificile, oficialul Generali a precizat ca una din cele mai frecvente greseli intalnite intr-un astfel de mediu nefavorabil este renuntarea la asigurarea de viata.

“Cei care sunt tentati sa ia o astfel de decizie trebuie sa reflecteze serios asupra faptului ca nu este intelept sa ramai fara protectie financiara, cu atat mai mult in perioada de criza, intrucat in cazul producerii unui eveniment nedorit va trebui sa-si acopere singuri riscurile”, a explicat Racoveanu pentru Wall-Street.

El a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca “bugetul statului nu va mai putea reprezenta un eventual ajutor in acest context nefavorabil!”.

In opinia sa, cea mai buna metoda de protectie financiara dar si de economisire o reprezinta asigurarile de viata mixte, iar cei care isi doresc sa investeasca pot contracta o asigurare de viata unit-linked (cu componenta investitionala).

Profilul de risc este un element esential ce trebuie luat in considerare, alaturi de nevoile specifice ale investitorului. Acesti factori genereaza mai multe metode de economisire, investitie sau protectie financiara.

“Daca luam situatia unui tanar cu apetit mediu de risc, atunci solutia ar fi o pensie facultativa (pilonul III), pentru ca expunerea pe actiuni este limitata prin lege. Pentru un tanar cu apetit crescut de risc, o solutie viabila este investitia intr-un produs unit-linked, acesta oferindu-i posiblitatea alegerii procentului de alocare in actiuni”, a declarat Cornelia Coman, CEO ING Asigurari de Viata.

Ea a mai spus ca investitia intr-un fond mutual sau dezvoltarea unui portofoliu individual de actiuni constituie alte optiuni pentru cei toleranti la un grad crescut de risc.

“Cea mai buna investitie a unui tanar este in confortul si siguranta sa financiara pe termen lung. Acest lucru il poate indeplini printr-o asigurare de viata cu beneficii garantate, deoarece asigura randamente eficiente prin investitii prudente, acestea nefiind afectate de volatilitatea investitiilor de pe piata de capital”, a adaugat Mihai Popescu, chief marketing officer in cadrul AIG Life Asigurari Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri