1 / 6

Sibex vrea CFD-uri pe actiuni individuale

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pregateste modificarea unei instructiuni din 2006, prin introducerea de noi prevederi care sa permita lansarea pe pietele autohtone a contractelor financiare pentru diferenta (CFD-uri), potrivit unui anunt publicat pe site-ul CNVM.

"Se intentioneaza introducerea de dispozitii referitoare la posibilitatea ajustarii elementelor caracteristice ale instrumentelor financiare derivate in situatia in care au loc diferite evenimente corporative in activitatea emitentilor ale caror valori mobiliare constituie activ suport pentru respectivele instrumente", se mai arata in anuntul CNVM.

La inceputul lui 2009, Bursa din Sibiu a anuntat ca a trimis spre aprobarea CNVM proiectul privind lansarea contractelor de tip CFD pe piata Sibex.

Sibex intentioneza sa implementeze CFD-uri pe actiuni individuale. “In acest sens asteptam aprobarea de la CNVM, unde am depus documentatia necesara pentru aprobarea acestor produse”, a declarat, pentru Wall-Street, Teodor Ancuta (foto), presedintele Sibex.

El sustine ca piata va hotari care vor fi cele mai tranzactionate instrumente de acest gen, dar exista premise ca produsele financiare sa fie si in acest caz cele mai solicitate.

Ancuta a mai spus ca se asteapta ca investitorii sa manifeste interes pentru acest produs, acesta fiind unul din motivele pentru care au decis lansarea CFD-urilor.

“Trebuie sa oferim alternative investitorilor pentru a creste atractivitatea pietei de capital si prima conditie este sa incercam. De exemplu, americanii lanseaza anual circa 10.000 noi produse dintre care doar 10-20 au succesul scontat. Noi de ce nu am incerca mai multe produse noi?”, a mai declarat Ancuta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri