3 / 4

De ce trebuie sa se dezvolte piata asigurarilor de sanatate?

Nesustenabilitatea sistemului de sanantate prin resursele statului, scumpirea serviciilor si produselor pe fondul crizei financiare mondiale, numarul mai mare de consumatori decat de contribuitori arata o nevoie clara de reformare a sistemului de sanatate, inclusiv al asigurarilor de sanatate.

“Consideram ca, mai ales in aceasta perioada, oamenii nu isi vor permite sa nu se gandeasca la sanatatea lor. Credem ca, cel mult, clientii vor fi mai precauti in alegerea pachetelor, mai exact vor alege strictul necesar pentru pretul cel mai bun pentru ei. Clientul roman a evoluat si a ajuns la un nou nivel de cerinte”, a mai spus Carmen Radu.

Pe de alta parte, potentialul acestei piete este urias, astfel ca, „in cazul unei privatizari a sistemului de asigurari de sanatate, similar reformei sistemului de pensii private, piata poate ajunge la 600-800 milioane de euro anual. Daca nu se va intampla nimic in acest sens, piata va creste, ca in fiecare an, cu 5-10 milioane de euro”, a estimat, la randul sau, Ovidiu Racoveanu(foto).

Tinand cont de actualul context economic, multi angajatori nu-si vor mai putea permite sa acorde alte beneficii in afara de medicina Muncii, iar in aceasta situatie starea de sanatate a angajatului ramane exclusiv in mainile si in grija sa. “Solutia pentru acestia este, cu siguranta, reprezentata de asigurarea privata de sanatate, intrucat accesul persoanelor fizice la abonamente este foarte redus. Apoi, potentialul pietei este urias, iar faptul ca autoritatile vor si trebuie sa se implice in dezvoltarea ei va duce la o crestere pe intregul segment al asigurarilor”, a concluzionat Maioreanu.










Inapoi la articol

Setari Cookie-uri