1 / 6

Doua garsoniere, la pachet

Cu un an in urma, situatia era insa diferita si cu acelasi buget, posibilitatile de achizitie a unei locuinte in Capitala erau destul de restranse. Daca in primul trimestru din 2008, un client cu un buget de 50.000 euro, care voia sa cumpere o locuinta in Bucuresti, ajungea rapid la concluzia ca suma este insuficienta pentru orice fel de locuinta, inceputul acestui an, afirma Catalin Serbanescu, Managing Partner al agentiei imobiliare Coldwell Banker Banu Manta, ofera mult mai multe alternative.

“Astazi, cu aceasta suma se pot cumpara chiar si doua garsoniere, la pachet, fiecare cu o suprafata de 18mp, confort 2, in blocuri de garsoniere, in zone precum Pantelimon, Oltenitei, 1 Decembrie ori Drumul Taberei, care odata inchiriate, pot aduce proaspatului proprietar un venit cumulat de 350 – 400 euro/luna, bani obtinuti fara prea multe batai de cap”, ne-a explicat Catalin Serbanescu (foto).

De asemenea, cu acest buget se poate achizitiona o garsoniera de 42mp utili intr-un bloc “comunist” construit la sfarsitul anilor 80, in Militari, parcul Sebastian sau Lacul Tei, apreciaza Serbanescu. In situatia in care se opteaza pentru o garsoniera mai mica, de 30 – 36 mp, atunci cumparatorului ii va ramane o suma de bani pentru amenajarea locuintei sau chiar pentru o minivacanta in strainatate.

“Pentru familiile cu venituri ceva mai modeste, varianta ideala consta in achizitia unui apartament de 2 camere, confort 2, cu suprafete cuprinse intre 35 – 43 mp, construite la inceputul anilor ’70, fapt ce presupune o investitie de aproximativ 40.000 euro”, spune consultantul Coldwell Banker, adaugand ca, garsonierele de 30-36 mp si apartamentele confort 2 se pot gasi in mai toate cartierele periferice ale Capitalei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri