1 / 5

Piata farmaceutica locala - circa 2 mld. lei

Piata farmaceutica din Romania a atins in primul trimestru al anului valoarea de 466,5 milioane euro, in crestere cu 6%, in euro, fata de perioada similara din 2008.

In moneda locala, piata farmaceutica a crescut cu 22,5%, ajungand la valoarea de 1,99 miliarde lei, potrivit unui studiu recent realizat de Cegedim.

Piata de retail si-a adus cea mai mare contributie la aceasta crestere, urcand cu 23%, in timp ce piata de spital a inregistrat un salt de 19,3%.

Din sectorul pharma se regasesc la Bursa de la Bucuresti: Antibiotice Iasi (ATB), Zentiva (SCD) si Biofarm (BIO). De pe piata de retail, prezenta la BVB este Farmaceutica Remedia (RMAH), cotata din februarie pe piata reglementata.

Cel mai mare crestere a profitului in primul trimestru al anului a inregistrat-o Antibiotice Iasi (ATB), de 50%, pana la 10,59 milioane lei (2,5 milioane euro).

Antibiotice este urmata de catre Zentiva, care a obtinut un rezultat mai mare cu 7%, de 6,13 milioane lei (1,45 milioane euro).

Biofarm a raportat pentru perioada ianuarie-martie un profit de 4,75 milioane lei (1,1 milioane euro), cu 6% mai mare decat perioada similara a anului trecut.

In cazul Farmaceutica Remedia, primele trei luni ale anului au adus un profit de 1,25 milioane lei (0,3 milioane euro).

“Rezultatele pe primul trimestru creeaza premisele pentru un an financiar suficient de bun pentru aceste companii. Este de asteptat ca profiturile acestor companii sa nu aiba de suferit mai mult decat in alte domenii, precum cel financiar sau al constructiilor”, ne-a declarat Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare in cadrul Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri