1 / 5

Cine si de ce are nevoie sa-si asigure calatoriile?

Specialistii au explicat ca o asigurare de calatorie este necesara oricui calatoreste in strainatate. Fie ca este o calatorie in interes de afaceri sau plecam in concediu, asigurarea de calatorie aduce confortul si siguranta, cel putin financiara, necesara.

Totodata, incheierea unei polite de calatorie este o decizie fireasca pentru orice persoana responsabila, careia ii place sa planifice lucrurile din timp si sa-si usureze viata. Indiferent de tipul si scopul calatoriei, utilitatea asigurarii este incontestabila, adauga Razvan Popescu, sef serviciu asigurari generale (retail) in cadrul Generali Asigurari.

“In cazul unei calatorii in scop turistic, definita prin nevoia de relaxare, ne vom simti foarte bine avand siguranta absoluta ca riscurile sunt acoperite, orice s-ar intampla. Cu atat mai mult, intr-o calatorie de afaceri, nu ne permitem sa pierdem bani si timp in cazul unor evenimente neprevazute. Deci, asigurarea de calatorie ne poate cumpara atat linistea necesara in timpul vacantei, cat si serviciile concrete de care putem avea nevoie in cazul unui incident”, detaliaza Popescu.

“Apoi, asigurarea de calatorie s-a dovedit a fi o necesitate pentru cetatenii care calatoresc in afara Romaniei, si se observa acest lucru din volumul de prime brute subscrise vandute de RAI in primele 6 luni, cand societatea de asigurari a inregistrat acelasi volum comparativ cu anul 2008 - 5 milioane de lei - si aceasta in conditiile in care piata turistica a inregistrat o scadere de 20% pe segmenul de turism extern, conform statisticilor intocmite de reprezentantii oficiali ai agentiilor de turism”, declara Iuliana Hampu (foto), director general al R.A.I. Asigurari.

Este foarte clara, in opinia sa, necesitatea incheierii unei astfel de polite in momentul calatoriei intr-o tara straina, tinand cont in primul rand de costul serviciilor medicale care sunt foarte mari si de cele mai multe ori nu pot fi acoperite din bugetul celor care calatoresc, cat si de extinderea acoperirii politei pentru riscuri complexe, cum ar fi: pierderea/deteriorarea bagajelor, intarzierea zborului, raspunderea civila. Ea adauga ca aceste riscuri se intampla din ce in ce mai frecvent in ultima perioada.

Polita medicala de calatorie este un produs foarte important si care devine din ce in ce mai bine inteles de publicul larg. „In momentul aderarii Romaniei la UE, s-a pus problema ca subscrierile pe aceasta clasa ar putea scadea datorita faptului ca aceasta polita nu mai era obligatorie pentru tarile membre. Totusi, acest lucru nu s-a intamplat intrucat putini au fost aceia care au dorit sa-si asume riscurile, iar subscrierile au evoluat pozitiv in tot acest timp”, explica surse din cadrul Marsh, broker de asigurare - reasigurare.

Trebuie insa sa mai stim ca o astfel de polita este totusi obligatorie pentru calatoriile in statele pentru care cetatenii romani au in continuare nevoie de viza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri