Eureko Asigurari de Viata

Eureko Asigurari de ViataIn luna martie a acestui an, Eureko a lansat un nou produs de viata de tip unit-linked - FlexInvest. Produsul ofera posibilitatea de a investi intr-un fond cu dobanda anuala garantata de 12% pentru 2009.

FlexInvest se adreseaza celor care doresc sa isi creeze propriul plan investitional si sa beneficieze de protectia unei asigurari de viata, in acelasi timp.

Astfel, o parte din prima de asigurare este folosita pentru a proteja fiecare client asigurat, iar o alta pentru a cumpara unit-uri in cele 4 fonduri de investitii ale Eureko Asigurari. Fiecare client poate decide care este raportul dintre componenta de protectie si cea investitionala, in functie de nevoile si apetenta pentru risc. Produsul poate fi contractat pe loc, fara formalitati si fara analize medicale, potrivit informatiilor furnizate de companie Wall-Street.

Aegon Asigurari de Viata

Aegon Asigurari de ViataAegon Romania si Banca Transilvania au lansat un produs co-branded de economisire cu asigurare de viata tintind vanzarea a 6.000 de astfel de polite. Pachetul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.

Produsul, denumit Planul de Economisire si Protectie, este disponibil in lei, in doua variante Basic si Premium si se distribuie prin reteaua de peste 500 de unitati a Bancii Transilvania. Durata contractului este de cel mult 20 de ani, pentru persoane cu varsta intre 18 si 50 de ani.

Partea investitionala este administrata prin fondurile mutuale BT Obligatiuni si BT Clasic ale companiei BT Asset Management, membra a grupului financiar Banca Transilvania. Produsul permite transferul banilor intre fondurile de investitii, in functie de optiunea clientilor. In cazul in care pe durata contractului au avut loc evenimente nefericite in viata acestora, deponentul sau familia sa vor primi o suma de bani.

In cazul pachetului Basic, prima anuala este de 840 de lei, suma asigurata pentru deces din accident sau boala fiind de 10.000 lei. Cat despre categoria asigurarilor suplimentare de protectie, in cadrul acestui pachet, prima anuala este de 120 de lei, suma asigurata deces din accident sau boala fiind fiind de 20.000 de lei, iar indemnizatia de spitalizare in caz de accident sau pentru concediu medical post-spitalizare, de 30 de lei pe zi.

Pentru Pachetul Premium, prima anuala este de 1.500 de lei, suma asigurata pentru deces sau boala fiind de 20.000 de lei. Referitor la asigurarile suplimentare de protectie, prima anuala este de 240 de lei, iar indemnizatia de spitalizare in caz de accident sau pentru concediu medical post-spitalizare este de 60 lei pe zi, conform informatiilor celor doua companii.

BCR Asigurari de Viata

BCR Asigurari de ViataBCR Asigurari de Viata, membra a Vienna Insurance Group, a lansat renta de studii pentru copii Magister, cat si programele investitionale unit-linked Acord.

Totodata, BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group a lansat, impreuna cu BCR, asigurarea de viata index linked BCR Garant, dedicata exclusiv persoanelor fizice, cu maturitate la 7 ani, care ofera la scadenta contractului un randament minim garantat de 84% pentru investitia in lei sau de 45%, pentru cea in euro.

Produsul BCR Garant poate fi contractat in lei sau in euro, prima de asigurare este unica, iar sumele minime ce pot fi investite sunt de 9.000 lei sau de 2.250 de euro. Anualizat, randamentul garantat de BCR pentru aceasta investitie este de 9,1% pentru lei si de 5,45% pentru euro.
Performanta investitiei realizate prin programele index linked BCR Garant este in stransa legatura cu trei indici ponderati egal: Dow Jones EURO STOXX 50, Nikkei 225 si Eurozone HICP ex Tobacco.

Produsul nou lansat se vinde in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2009, iar plafonul total pe care il va admite banca pentru aceste investitii este de 20 milioane de lei plus 2,5 milioane euro. Pana in acest moment, s-a subscris 11,49% din plafonul aferent investitiei in lei si 78,57% din plafonul pe euro. Cele mai mari prime subscrise pana in acest moment de un client sunt de 500.000 de lei si de 345.570 de euro.

BCR si BCR Asigurari de Viata estimeaza ca vor atrage aproximativ 400 - 500 de clienti pentru acest produs si nu exclud posibilitatea de a lansa unul similar pe viitor.


AIG Life

AIG LifeAIG Life a lansat ExtraMed, o asigurare voluntara de sanatate. Asiguratorul ofera un pachet de beneficii de spitalizare, chirurgicale si extra-chirurgicale.

Apoi, clientii au posibilitatea de a obtine o a doua opinie medicala specializata in ceea ce priveste un diagnostic referitor la o situatie medicala critica. Solicitarea clientului este transmisa unei retele de clinici medicale de renume din Statele Unite ale Americii, care au capacitatea de a prezenta un diagnostic medical multidisciplinar, realizat de specialisti.

Anul acesta asiguratorul a mai lansat UltraMed, program de asigurare de sanatate in scopul oferirii sprijinului financiar necesar in cazul diagnosticarii cu un numar mare de afectiuni. Printre cele 32 de afectiuni acoperite se numara cele grave, cum ar fi cancerul sau infarctul, dar si afectiuni coronariene, pierderea vederii, accident vascular, necesitatea unui transplant, precum si alte afectiuni ce pun in pericol viata. Un astfel de serviciu are o importanta deosebita, in unele cazuri fiind singurul factor care poate asigura supravietuirea.

„Este un produs valoros in contextul in care, statistic, creste in fiecare an incidenta acestor afectiuni, iar pe masura ce progresele inregistrate in medicina sunt accelerate, oamenii au nevoie de resursele financiare necesare pentru a urma tratamentul optim in fiecare caz. Noi oferim din timp solutia pentru a diminua impactul produs de un eveniment neplacut, astfel preluand riscul la care era expus clientul”, precizeaza Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.

Oferta AIG Life deja includea un produs similar, insa noua asigurare de sanatate acopera o serie mult mai extinsa de afectiuni. De asemenea, de cateva luni AIG a initiat o campanie prin care ofera gratuit clientilor o asigurare medicala - Telediagnostic. In cazul diagnosticarii cu o afectiune grava, asiguratorul ofera acces in timp record la specialisti din SUA in toate disciplinele medicinei.

Astfel, clientul poate obtine a doua opinie medicala constand intr-o confirmare sau infirmare a diagnosticului stabilit anterior de medicul personal. In plus, este inclus un consult medical la distanta la clinici din afara tarii si prescrierea tratamentului optim de catre un consortiu recunoscut de medici. Obtinerea acestor beneficii este intermediata de AIG Life, acest serviciu neimplicand niciun cost suplimentar pentru clientii companiei.

AIG a mai lansat si produse de asigurare de sanatate, protectie si economisire – personalizate pentru partenerii sai, brokeri de asigurari, potrivit informatiilor companiei.

Allianz Tiriac Asigurari

Allianz Tiriac AsigurariIncepand din luna iulie a anului in curs, Allianz-Tiriac Asigurari a lansat o polita de asigurare medicala de calatorii (Mulitravel) valabila pe o perioada fixa de un an, cu acoperirea riscurilor asigurate pentru toate calatoriile in strainatate, de pana la 25 de zile fiecare, efectuate in perioada de valabilitate a politei, indiferent de numarul lor.

Polita se adreseaza in primul rand, dar nu exclusiv, persoanelor care se deplaseaza frecvent in strainatate in interes de serviciu sau pentru afaceri. Acoperirile politei opereaza pe parcursul perioadei de valabilitate de 12 luni pentru orice tip de calatorii in strainatate, inclusiv pentru cele in interes personal, iar prima de asigurare poate fi achitata fie de angajator in beneficiul angajatilor care calatoresc, fie de catre persoanele asigurate.

Polita poate fi incheiata si pentru grupuri de persoane care calatoresc impreuna. Oricare dintre membrii grupului poate utiliza apoi polita pentru calatoriile pe care le efectueaza in strainatate in orice moment, pe intreaga perioada de valabilitate, de 12 luni, a acesteia. Numarul maxim de persoane care pot incheia impreuna asigurarea este de 10, anunta compania la data lansarii produsului.

Generali Asigurari

Generali AsigurariGenerali Asigurari a lansat, la randul sau, produsul Casco Eco, un produs dedicat segmentului autoturismelor rulate. Polita Casco Eco contine asigurare cu acoperire completa, dedicata posesorilor de autoturisme rulate. Produsul vizeaza autoturismele cu o vechime cuprinsa intre 4 si 10 ani si aduce ca prim avantaj clientilor o prima de asigurare cu pana la 30% mai mica decat produsul standard

Casco Complet. Polita prezinta una dintre cele mai largi acoperiri de riscuri disponibile pe piata romaneasca (avarii accidentale, furt, incendiu sau explozie, evenimente naturale sau socio-politice), inclusiv vandalism, risc neacoperit de alti asiguratori locali sau tarifat suplimentar.
Produsul contine si un sistem bonus avantajos, de motivare, la reinnoire fara daune, si asistenta rutiera non-stop in caz de accident. Fransiza deductibila nu se aplica pentru daune provocate exclusiv de terti, asigurati RCA, si contribuie la reducerea semnificativa a primei de asigurare.

Totodata, clientul are posibilitatea extinderii automate a acoperirii Casco si in afara Romaniei pentru pachetul Casco-Rca. Polita include asistenta rutiera in caz de accident (pentru autoturisme si utilitare usoare). Spre deosebire de alti asiguratori, care deconteaza cheltuielile de tractare a vehiculului avariat, Generali organizeaza acest transport prin firma specializata de asistenta. In cazul in care autovehiculul este neutilizabil pentru mai mult de 36 ore, cheltuielile pentru deplasarea pasagerilor la locul destinatiei sau de intoarcere la locul de plecare sunt acoperite in limita a 200 euro (sau echivalent in lei) pentru fiecare eveniment asigurat.

Prima de asigurare se calculeaza folosind un sistem de tarifare personalizat prin mai multe criterii care definesc profilul asiguratului, precum si caracteristicile autovehiculului, gradul si zona de utilizare a acestuia (parcurs anual in km). Avantajul utilizarii unui sistem de tarifare segmentat pentru client il constituie prima de asigurare mult diminuata pentru asiguratii cu risc redus.

Tot Generali Asigurari insa in parteneriat cu BNP Paribas a lansat in luna septembrie a anului trecut produsul Generali Euro Garant15, asigurare unit-linked cu investitii in euro.

Investitiile pentru produs se fac in euro, pentru o perioada fixa de 15 ani, iar din mixul de instrumente financiare investitionale fac parte: eurobonduri, actiuni pe pietele europene, americane, japoneze, piata materiilor prime si piete emergente.

Plata primelor se realizeaza esalonat, la o frecventa trimestriala (minim 1.000 euro/an), semestriala (minim 800 euro/an) sau anuala (minim 400 euro/an). La maturitatea politei, beneficiul va consta in suma primelor platite, care este garantata, la care se adauga cresterea indicelui BNP Paribas (NF5).

Din portofoliul Generali Asigurari de produse unit-linked mai fac parte Generali Investment Unit Solution, lansat in septembrie 2006 (Confident, Armonie si Activ) si EasyGenius, lansat in martie 2008.

Aviva Asigurari de Viata

Aviva Asigurari de ViataAviva Asigurari de Viata a adus in urma cu mai bine de un an un produs de economii, Bursa de Studii Aviva. Bursa de studii Aviva acopera principalele cheltuieli din perioada studiilor copiilor: pregatire individuala, taxe scolare si examene, manuale, cazare, transport sau masa.

Beneficiile oferite de produs consta in suma necesara pentru cel mai important proiect al copilului: studiile universitare, posibilitatea de a utiliza banii acumulati si pentru alte proiecte: deschiderea unei afaceri, achizitionarea unui apartament, dar si un viitor financiar sigur – orice s-ar intampla.

Astfel, compania strange banii pentru copil si el beneficiaza de suma care a fost planificata, pentru el. De asemenea copilul mai primeste o suma de bani pentru a se intretine cand parintele nu mai e alaturi de el. Polita presupune si protejarea economiilor de efectele inflatiei pe termen lung fiind totodata flexibila prin libertatea de a alege nivelul sumelor depuse si a modalitatii de incasare a sumei acumulate in functie de necesitatile de viitor.

Apoi, se pot efectua depuneri suplimentare in orice moment daca clientul dispune de anumite venituri avand in acelasi timp libertatea de a schimba programul de investitii in functie de gradul de risc dorit.

Anul acesta, incepand cu 1 martie 2009 toate produsele din portofoliul Aviva Asigurari de Viata au o noua identitate. Concluziile unui studiu efectuat de asigurator au subliniat nevoia de schimbare a produselor, nu doar la nivel de identitate vizuala, ci si la nivel de caracteristici si beneficii oferite.

„Astfel, intreaga gama de produse a fost supusa unor schimbari majore care au vizat caracteristici si beneficii noi si a fost introdusa o optiune care permite clientilor depasirea momentelor financiare dificile si pastrarea, in acelasi timp, a protectiei financiare oferite de Aviva, avantaj de care clientii s-au aratat interesati, in special in aceasta perioada de criza”, potrivit unui comunicat Aviva. Schimbarea a presupus si cresterea flexibilitatii produselor (posibilitatea de a accesa mai multe optiuni de protectie).

Uniqa Asigurari

Uniqa AsigurariUniqa Asigurari a lansat pentru aceasta perioada economica dificila produsul OptIMM&Eficient, un produs destinat IMM-urilor, care poate prelua o multime de riscuri asociate afacerii clientului, incepand cu 15 lei pe luna. Unul dintre avantajele acestui produs este si modularitatea sa, cu linii si pachete de asigurare flexibile.

Locuinta&Protectie este destinat asigurarilor de locuinta, are trei acoperiri diferite intr-o singura polita: cladire, bunuri si raspundere civila fata de terti (vecini), in pachete si cotatii avantajoase. Bunurile in care investim pot fi protejate, de la 8 lei pe luna.

Integritate&Incredere este un produs de asigurare ce trebuie privit ca pe o investitie in viitor. Uniqa a creat produsul de asigurare in caz de accident, prin care se poate proteja intreaga familie pe o singura polita, impreuna cu asiguratul, oriunde in lume, 24 de ore din 24 contra sumei de 10 lei pe luna de asigurat, se poate proteja siguranta intregii familii. In plus, acest produs poate fi adaptat si pentru companii care isi pot proteja astfel proprii angajati.

Produsele noi Uniqa Asigurari au in comun o caracteristica de tip „tailor made” deoarece vin in trei pachetele Sigur, Plus si Avantaj, in directa relatie cu pretul platit de client, dar si cu riscurile pe care doreste sa si le acopere. In plus, raspund unor nevoi complexe de protectie, sunt usor de inteles si necesita un timp redus pentru completarea politelor.

Auto&Libertate este noul produs CASCO al companiei, fiind varianta up-datata a produsului existent pana la jumatatea anului 2009. Produsul vine in doua pachete casco partial si full.

In campania RCA de iarna 2008-2009 a fost lansata polita de deces din accident. Aceasta acopera riscul de deces din accident al asiguratului cu conditia ca accidentul sa fie produs pe teritoriul Romaniei.

Produsele sunt distribuite prin cele 169 unitati, sucursale si agentii, dar si prin brokeri si alte canale de vanzare.

Grawe Romania Asigurare

Grawe Romania AsigurareGrawe Romania Asigurare a lansat doua produse de asigurare de viata cu componenta investitionala (unit-linked), Grawe Apollo si Grawe GaliLEI, valoarea minima anuala a primei ridicandu-se la 300 euro, respectiv 1.000 lei, au anuntat reprezentantii compania.

Acestea ofera si optiunea de protectie suplimentara in caz de deces sau invaliditate din accident. Durata contractului poate varia intre 10 si 45 de ani, iar varsta maxima a asiguratului la sfarsitul contractului nu poate fi mai mare de 75 de ani.

Programele de asigurare ofera posibilitatea de achizitionare de participatii la fondurile de investitii de capital Grawe Apollo Echilibrat, Apollo Conservativ, Apollo Dinamic, toate cu investitii pe pietele externe de capital, si Security Romania, cu investitii pe piata romaneasca de capital. In functie de profilul investitional al clientului se poate opta pentru un risc scazut, mediu sau ridicat.

Apollo Conservativ are un portofoliu alcatuit in proportie de doua treimi din obligatiuni, restul fiind constituit din actiuni. Apollo Echilibrat are expunere mai mare pe actiuni (doua treimi actiuni si o treime obligatiuni) si o durata recomandata a investitiei de peste 25 de ani, iar Apollo Dinamic este un fond de investitii care presupune investitii de 100% in actiuni si este destinat persoanelor care urmaresc obtinerea de castiguri mari din investitii, fiind dispuse la un risc ridicat. Durata recomandata a investitiei este de peste 25 de ani.

Security Romania este un fond de investitii cu risc ridicat ce investeste in titluri de valoare de orice natura, fiind concentrat asupra actiunilor emitentilor din Romania si a imprumuturilor in lei.

Euroins

EuroinsEuroins Romania, membra a Eurohold, a operat in ultimul an schimbari la portofoliul de produse. Astfel, pe segmentul deasigurare a locuintei si a bunurilor aflate in proprietatea asiguratului compania asigura bunurile mobile si immobile: cladiri si alte constructii, anexele si dependintele, instalatiile si echipamentele electrice, hidraulice, termice, sanitare , instalatiile fixe ce asigura functionalitatea generala a cladirii

Noutatea acestui produs este legata de introducerea inca din asigurarea de tip standard a urmatoarelor conditii: catastrofe si dezastre natural, incendiu, carbonizare totala sau partiala si topire cu si fara flacara, pagube produse de incendiu instalatiilor electrice, instalatiilor de
gaze, apa, canal sau incalzire centrala aflate in cladirea asigurata, degajare de fum, gaz sau vapori ca urmare a incendiului, trasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor pe locuinta, caderea accidentalã a unor corpuri, lovirea accidentala si neintentionata din exterior a locuintei asigurate si chiar boom sonic.

Din clasa de asigurari de raspundere civila generala, fata de terti Euroins acorda despagubiri pentru prejudicii comise neintentionat de catre asigurat, care raspunde civil in baza legii, fata de terte persoane pagubite.

Printr-o clauza speciala, compania acorda despagubiri pentru cheltuielile legate de eliminarea efectelor imediate, costurile sau masurile rezonabile pentru prevenirea unui pericol iminent/diminuarea evenimentului poluant ce poate aparea in perioada asigurata.

In ceea ce priveste asigurarile de asistenta a persoanelor aflate in dificultate in cursul deplasarilor sau absentelor de la domiciliu sau resedinta permanenta Euroins acorda despagubiri Asiguratului pentru riscurile produse in perioada de valabilitate a politei ca urmare a unor evenimente datorate unei cauze exterioare, care produc vatamari corporale sau care pericliteaza viata sau efectuarea normala a calatoriei ori au ca rezultat decesul Asiguratului.

Totodata, asiguratirul acopera prejudiciile de care asiguratul raspunde in baza legii, produse din culpa unor terte persoane in timpul unei cãlãtorii, in perioada asigurata, pana la limita raspunderii pentru: vatamare corporala, imbolnavire sau deces, avarierea sau distrugerea unor bunuri, cheltuielile de judecata suportate de Asigurat in procesul civil, in legatura cu evenimentele asigurate, daca a fost obligat la desdaunare.

Asigurarea pentru bagaje pierdute sau deteriorate acopera daunele suferite de bagaje pana la concurenta sumei asigurate pentru bagaje prevazute in polita de asigurare.