1 / 4

Dafora – vedeta ultimelor zile

Dafora Medias (DAFR) a fost una din vedetele BVB in saptamana trecuta, realizand unul dintre cele mai mari randamente, de 31,96%. Aprecierile si rulajele mari au continuat si ieri, cand compania a incheiat sedinta cu o apreciere de aproape 15% si cu cel mai mare volum – 20 de milioane de titluri, tranzactionate pentru 2,3 milioane de lei.

“Cresterea a fost si a venit pe fondul unor volume destul de ridicate, care confirma interesul investitorilor pentru titlurile mai putin lichide prezente la cota BVB”, explica Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest, intr-un raport de analiza.

Pe fondul stirilor aparute in presa cu privire la probabilitatea destul de ridicata ca emitentul sa castige un contract de aproximativ 36 milioane de euro prin care ar trebui sa construiasca 22 de sonde pentru Romgaz, emitentul a fost in topul celor mai lichizi emitenti in ultimele sedinte de tranzactionare.

Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani, crede ca stirea privind contractul a avut un impact semnificativ in piata, crescand vizibil interesul investitorilor si facand-o extrem de interesanta.

“In cazul in care compania va reusi sa castige licitatia pentru constructia sondelor, impactul sumei incasate ar fi extrem de mare asupra cifrei de afaceri (cifra de afaceri a companiei a fost de 108,3 mil lei in S1 2009, fata de 151,4 mil. lei - valoarea contractului). Constructia sondelor ar urma sa aiba loc intr-un termen de maxim 8 luni de la semnarea contractului si ar influenta rezultatele emitentului din ultimul trimestru al anului in curs, precum si din primele sase luni ale anului viitor”, se mai arata in raportul Intercapital Invest.

O alta stire foarte importanta pentru investitorii in titlurile DAFR a fost decizia conducerii BVB de a introduce emitentul in componenta indicelui BET.

Dafora va inlocui emitentul Impact in componenta celui mai reprezentativ indice al BVB, incepand cu 1 octombrie.

“Acest fapt va duce la o vizibilitate mai ridicata in randul investitorilor si poate avea efecte pozitive asupra capitalizarii companiei pe termen lung. Volumele ridicate, in ton cu ultimele luni de tranzactionare, indica un interes in crestere al investitorilor pentru titlurile Dafora, potentialul de crestere pe termen lung ramanand unul destul de ridicat chiar si dupa aprecierile foarte mari din ultima perioada”, sustine Grigoras.

Compania de foraj petrolier Dafora Medias (DAFR) estimeaza ca va inregistra un profit de 6,18 milioane lei (1,46 milioane euro), pe fondul unor venituri si cheltuieli in scadere.

“In afara de probabilitatea finalizarii acelui contract cu Romgaz (care reprezinta aproape 57% din cifra de afaceri pe 2008), includerea in indicele BET reprezinta un factor suplimentar de atractivitate. Practic, apartenenta la BET acorda o viza in plus acordata societatii, care acum a intrat in clubul select de la BVB, avand sanse suplimentare sa intre in vizorul unui numar cat mai mare de investitori institutionali. Un alt aspect, foarte important, este includerea in lista companiilor pentru care se va putea aplica extinderea limitei de variatie incepand cu 1 octombrie, aspect intens urmarit de speculatori”, explica Paul Brendea, analist la Prime Transaction.

La prima vedere, compania poate fi vazuta ca o investitie buna, desi exista in continuare si riscuri. Brendea spune ca transformarea in cifre a contractului cu Romgaz creeaza premisele unei investitii bune, fundamental.

In acelasi timp, daca ne uitam la agresivitatea cu care a crescut si la volumele tranzactionate, poate avem o investitie buna si din punct de vedere tehnic.

“In mod cert, este o investitie cu risc ridicat, dar in aceasta perioada toata piata bursiera poarta un risc ridicat”, spune Brendea.

Dafora vrea un profit de 6,18 mil. lei in 2009

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri