1 / 4

Ce implica o constructie ecologica

Primul designer si arhitect care a venit cu detalii despre ceea ce inseamna casa ecologica a fost Philip Wenz, fondator si fost director al programului de design ecologic din cadrul Institutului de Arhitectura din San Francisco, arata studiul realizat de MagazinulDeCase.ro. In articolul sau ”Your Ecological House”, publicat in San Francisco Chronicle in vara anului 2007, Wenz afirma ca o casa eco este modelata dupa circuitul unui ecosistem natural, astfel incat o astfel de constructie se integreaza in mediu, fara a-i produce pagube.

In comparatie cu casele ecologice, casele standard functioneaza ca un aspirator de resurse. Acestea sunt degradate pana devin nefolositoare, resturile fiind aruncate in mediu, de cele mai multe ori sub forma de reziduuri toxice.

Florin Dobrescu, fondator al Star Dome si reprezentant in consiliul director al Grupurilor de Lucru, Training si Certificare Romanian Green Building Council (RoGBC), sustine ca in cazul caselor ecologice a construi verde inseamna sa ameliorezi mediul inconjurator, sa generezi economii si sa realizezi constructii bune prin folosirea eficienta a resurselor.

“Atunci cand vorbim de o cladire verde totul se raporteaza la eficienta: eficienta energetica, in folosirea materialelor, in folosirea apei, operarea si intretinerea constructiei, sanatatea si siguranta ocupantilor”, spune Dobrescu.

Fiecare componenta a unei constructii verzi poate fi caracterizata de mai multe elemente, precum o iluminare naturala, un design pasiv, sisteme eficiente si bine dimensionate de incalzire, ventilatie si racire (HVAC) sau posibilitatea de a apela la energii alternative.

Citeste si Cat mai costa construirea unei case pe cont propriu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri