1 / 5

Avantajele finantarii prin bursa

Atragerea de finantare prin intermediul pietei de capital, atat prin emisiune de actiuni, cat si de obligatiuni, ofera companiei mai multe avantaje.

In primul rand, listarea pe bursa stabileste valoarea corecta, de piata, a companiei respective, oferind acces la resurse financiare importante cu costuri minimale.

Perioada de finantare pe bursa este un termen nelimitat, ajuta la consolidarea brandului, cresterea vizibilitatii companiei in randul partenerilor de afaceri, colaboratori si clienti.

„Nu prea stim sa visam si daca mai vine si o criza, devenim dramatici. Piata de capital este instrumentul optim pentru finantare si iti ofera si o dimensiune reala a afacerii. Este trist ca antreprenorii romani inca nu iau in calcul varianta finantarii prin bursa”, a declarat Adi Lupsan (foto), directorul adjunct al Intercapital Invest.

De asemenea, listarea creste lichiditatea valorilor mobiliare emise, creeaza posibilitatea cointeresarii angajatilor prin distribuirea de actiuni si reduce dependenta companiei de finantarea bancara, crescand capacitatea de negociere la contractarea unui credit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri