Primul investitor a vandut in 2009

Primul investitor a vandut in 2009Primul investitor din afara Facebook, Peter Thiel, a vandut jumatate din actiunile sale in 2009 catre holding-ul rusesc DST.

Un deal cu Apple a salvat compania

Un deal cu Apple a salvat companiaUn deal cu Apple din primele zile ale retelei sociale a acoperit toate cheltuielile Facebook in timpul unui an 2004 foarte dificil pentru companie.

Accel Partners au indepartat pe Sean Parker

Accel Partners au indepartat pe Sean ParkerAccel Partners l-a indepartat pe fostul presedinte Facebook Sean Parker dupa ce acesta a fost arestat pentru posesie de cocaina in Carolina de Nord.

Zuckerberg avea in plan FacebookHigh.com

Zuckerberg avea in plan FacebookHigh.comInainte de a lansa Facebook in afara campusului universitar, Zuckerberg si echipa lui se gandeau sa lanseze FacebookHigh.com, pentru liceeni. Domeniul s-a dovedit a fi insa prea scump.

Un hacker a spart reteaua in 2006

Un hacker a spart reteaua in 2006In 2006 un hacker pe nume Chris Putnam a spart contul de Facebook si a transformat mii de profile astfel incat sa semene cu cele ale MySpace. Ulterior, Facebook l-a angajat.

Figura de pe TheFacebook era Al Pacino

Figura de pe TheFacebook era Al PacinoIti amintesti de figura ciudata de pe TheFacebook.com? Modelul ales se pare ca a fost Al Pacino.

Marijuana intr-o casa Facebook in 2004

Marijuana intr-o casa Facebook in 2004Intr-o casa pe care Facebook a inchiriat-o in vara lui 2004 era o cantitate mare de marijuana, desi Zuckerberg nu era de acord cu acest lucru si nu consuma.

Zuckerberg si familia au investit 85.000 $ la inceputuri

Zuckerberg si familia au investit 85.000 $ la inceputuriIn prima vara de existenta a Facebook, Zuckerberg si familia lui au trebuit sa investeasca 85.000 $ pentru a tine compania in viata.

De ce au actiuni la Facebook LinkedIn si Zynga

De ce au actiuni la Facebook LinkedIn si ZyngaReid Hoffman, fondator LinkedIn si Mark Pincus de la Zynga detin brevete foarte importante in industria social networking-ului – de aceea cele doua companii detin actiuni in Facebook.

AdSeed?

AdSeed?La un moment dat, Facebook avea in plan sa isi numeasca produsul de reclame “AdSeed”, imitand AdSense al Google.

Bonus de 1 mil. $ la prima investitie

Bonus de 1 mil. $ la prima investitieCand partenerul Accel Jim Breyer a investit 12,7 mil. $ in Facebook in 2005, Mark Zuckerberg, Sean Parker si Dustin Moscovitz au primit fiecare un bonus de 1 mil. $.

Zucerberg vs. un individ inarmat

Zucerberg vs. un individ inarmatIn ziua ce a urmat investitiei Accel, Mark Zuckerberg se afla la o benzinarie cand un individ inarmat s-a indreptat catre el. Zuckerberg a sarit in SUV si a parasit imediat locul.

Fondatorul YouTube a lucrat la Facebook

Fondatorul YouTube a lucrat la FacebookSteve Chen a lucrat cateva saptamani la Facebook inainte de a isi da demisia si a incepe propriul start-up. Era numit YouTube.

Cat a costat domeniul Facebook.com

Cat a costat domeniul Facebook.comCompania numita pe atunci TheFacebook a cumparat domeniul Facebook.com pentru suma de 200.000 de dolari.

Zuckerberg nu voia implementarea photo sharing-ului

Zuckerberg nu voia implementarea photo sharing-uluiMark Zuckerberg nu voia sa adauge photo-sharing pe Facebook, dar Sean Parker l-a convins sa o faca totusi. In timp, Facebook a devenit cel mai popular site de impartasire de fotografii.

Prima fotografie de pe Facebook era cu o pisica

Prima fotografie de pe Facebook era cu o pisicaNu este chiar aceasta, dar prima fotografie uploadata pe Facebook a fost a unei pisici din carton. Apoi reteaua a inceput sa fie inundata de multe fotografii cu fete doritoare de socializare.

Zuckerberg a luat "cursuri de CEO" pentru a nu fi inlocuit

Zuckerberg a luat "cursuri de CEO" pentru a nu fi inlocuitDupa ce angajatii si investitorii au inceput sa faca lobby pentru inlocuirea lui, Zuckerberg a inceput sa ia “cursuri de CEO” in 2005.

Facebook, gata sa vanda catre Yahoo in 2006

Facebook, gata sa vanda catre Yahoo in 2006Cea mai apropiata tentativa a lui Zuckerberg de a vinde compania a fost in 2006, catre Yahoo.

Reactie la News Feed: Opriti prostia asta!

Reactie la News Feed: Opriti prostia asta!Prima reactie la Facebook News Feed a fost “Turn this shit off!” (Opriti prostia asta!)

De ce nu se putea inscrie pe retea Caterina Fake

De ce nu se putea inscrie pe retea Caterina FakeCofondatoarea Flickr si Hunch Caterina Fake nu a putut sa se inscrie pe Facebook deoarece reteaua sociala considera ca numele ei este…fals (fake = fals in engleza – n.r.).