Tjobs.ro

Tjobs.roServiciul, lansat la Targu Mures in 2008, a atras in 2011 o investitie internationala din partea lui Alexis Bonte (actionar si la Trilulilu.ro si Republik) si Andreas Cser precum si din partea Fundatiei Post-Privatizare. Ceilalti doi actionari sunt Calin Stefanescu (CEO) si Sebastian Niezgoda (CFO).

„Nu consider ca exista secrete in management. Un management cu adevarat functional este bazat pe responsabilitate, organizare, perseverenta si asumarea greselilor, care sunt inevitabile si care aduc oportunitatea unica de a invata ceva cu adevarat valoros”, spune, din experienta anilor in antreprenoriat, Calin Stefanescu.

„Ca sfat, evitati „scuzabila” ca justificare a unui esec. Cat timp motivele unui esec vor fi cautate in afara business-ului, in sistem sau in lipsa investitiilor, se pierde oprtunitatea de a dobandi o experienta vitala pentru un nou business”, mai spune el.

Fara sa ofere estimari de venituri pentru anul in curs, antreprenorul subliniaza ca in prezent proiectul se axeaza pe dezvoltarea la nivel international.

Reteaua include peste 500 de agentii de recrutare, capacitatea acestui sistem fiind de aproximativ 2 milioane de CV-uri.

„Principalele provocari pe care a rebuit sa le depasim au tinut de mediul de business din Romania. A trebuit sa descoperim unele lucruri care nu sunt noi in Vest, lucruri precum organizarea, etica in afaceri, termenele limita. Principalul challenge al companiei, in acest moment, este organizarea, intr-un mod ce va trebui sa sustina directia de dezvoltare propusa”, spune Stefanescu.

Intrebat pe ce nisa ar mai fi loc pentru un proiect similar, Calin Stefanescu spune ca pot fi pe orice nisa, atata timp „cat sunt ancorate si in lumea0reala si atata timp cat sunt manageriate bine, au toate sansele sa rezite in piata”.

Citeste in slide-ul urmator detalii despre primul site de joburi dedicat angajatilor din domeniul financiar.


FinanceProfessionals.ro

FinanceProfessionals.roFinanceProfessionals.ro, primul site de joburi din Romania dedicat in exclusivitate profesionistilor din domeniul financiar, este cel mai proaspat site de joburi nisat, lansat de bucurestenii Nadir Ali (34 de ani, foto) si Radu Vacarelu (35 de ani).

Nadir Ali are peste 14 ani de experienta in audit si consultanta de management din care 10 ani in cadrul unei firme din Big Four, iar Radu Vacarelu are 13 ani de experienta in resurse umane si recrutare, atat in cadrul unor firme de recrutare si executive search, cat si a unor companii multinationale din domeniul telecomunicatiilor, energiei si ingineriei.

De altfel domeniile in care cei doi au activat i-a si inspirat sa inceapa acest business, povestesc ei.

“Acest proiect este numitorul comun al celor doua domenii in care noi avem cea mai mare experienta. Am identificat nevoia aparitiei unui astfel de site in urma feedback-ului primit in ultimii ani din partea unor companii de top. Nu urmarim atingerea unor volume foarte mari, ne propunem indeosebi mentinerea unui standard ridicat de calitate. Astfel, FinanceProfessionals.ro devine o resursa importanta pentru angajatori si firmele de recrutare, intrucat ofera acces direct la un grup tinta de candidati relevanti si reduce semnificativ costurile si durata procesului de recrutare”, considera Nadir Ali.

Principala provocare pe care trebuie sa o depaseasca cei doi antreprenori este sa ajunga la un nivel de maturitate a afacerii intr-un interval mediu de timp, pastrandu-si credibilitatea. “Abordarea noastra este una personala si ne implicam direct in dezvoltarea relatiilor cu angajatorii. Avem avantajul ca provenim din interiorul profesiei, iar ceea ce am dezvoltat este un serviciu in beneficiul intregii comunitati a profesionistilor din domeniul financiar”, considera co-fondatorul proiectului.

Nivelul de competitivitate al pietei de anunturi de joburi online este mai ridicat ca oricand, iar impactul social media in procesul de recrutare a crescut spectaculos, considera el. “Pentru viitor ne asteptam la o crestere si mai mare a competitivitatii”.

Pentru a preintampina acest lucru, ei au decis sa fie prezenti pe toate retelele sociale si pe LinkedIn au creat un grup dedicat FinanceProfessionals.

“Un site de nisa trebuie sa se diferentieze prin mai mult decat o simpla restrangere a categoriilor de joburi. Este foarte important sa aduca ceva in plus, specific segmentului caruia i se adreseaza, astfel incat sa convinga piata asupra acestor avantaje in raport cu un site de joburi traditional”, incheie Nadir Ali.

Are 25 de ani si este doctorand. Vezi in slide-ul urmator ce site a lansat.


PublicJob.ro

PublicJob.roCristian Botan are 25 de ani si este doctorand al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si fondator al PublicJob.ro, un site ce indexeaza toate ofertele de joburi din partea institutiilor publice romanesti.

“Acest lucru se realizeaza in alte tari chiar de catre stat, dar in Romania nu exista asa ceva asa ca am decis sa dau drumul acestui proiect. Inca nu este monetizat intrucat statul roman nu are bugete pentru asa ceva”, spune el.

Site-ul, lansat in martie, atrage lunar peste 20.000 de vizitatori unici si ofera periodic statistici concludente privind ofertele din partea statului roman.

Astfel, indexarea intreprinsa de PublicJob in cursul lunii august 2012 a condus la publicarea a 305 anunturi, totalizand un numar de 443 posturi de functionar public disponibile in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale din Romania.

Din numarul total de anunturi, 134 (43,9%) au vizat functii publice de conducere, procentajul mai mare inregistrandu-se in cazul functiilor publice de executie, respectiv 171 (56,01%). In ceea ce priveste functiile publice de executie, 94 anunturi (54,9%) cuprind posturi temporar vacante, in timp ce diferenta de 77 anunturi (45,01%) privesc pozitii permanente de functionar public. Functiile publice de conducere se ocupa in mod exclusiv pe perioada nedeterminata, astfel incat aceasta clasificare este imposibila in acest caz.

In functie de tipul angajatorului, 10,1% (45 posturi) din totalul de 443 vizeaza pozitii in cadrul Guvernului si ministerelor, 11,5% (51 posturi) se incadreaza in categoria structurilor nationale, 12,6% (56 posturi) la consiliile judetene, 20% (89 posturi) in cadrul structurilor teritoriale, 36,7% (163 posturi) la primarii si diferenta de 8,8% (39 posturi) la alte institutii publice locale.

Din perspectiva localizarii geografice, 31,8% (141 posturi) din totalul de 443 se afla in Bucuresti, acolo unde se afla sediile principalelor autoritati publice centrale. Urmeaza judetul Dambovita cu 18 posturi anuntate in cursul lunii august, respectiv judetele Cluj, Constanta si Iasi, toate cu cate 16. Distributia completa pe judete a autoritatilor si institutiilor publice care au desfasurat proceduri de ocupare a functiilor publice vacante este redata mai jos.

Site-ul are potential major si nu ar trebui sa ne mire daca, in timp, va atrage atentia investitorilor.