Smile face

Smile facePrima data, aceasta forma de comunicare non-verbala a fost folosita prin intermediul codului Morse in 1857 pentru a exprima salutul, de catre National Telegraphic Review and Operators Guide, pentru ca ani mai tarziu, la 19 septembrie 1982, Scott Fahlman sa fie prima persoana care utilizeaza aceste simboluri cu o specificatie exacta care exprima stari si sentimente imediate.

Celebra figurina este una din cele mai utilizate din prezent, Scott Fahlman sustinand in 1982: “Ma gandesc ca aceasta reprezentare este destinata glumetilor ":-)".

Foto cover: captura findwallpaper.info

Suparat/nemultumit

Suparat/nemultumitAceasta reprezentare grafica sugereaza ca persoana respectiva este nemultumita de ceva anume sau este suparata dintr-un anumit motiv.

Clipirea cu un ochi

Clipirea cu un ochiUtilizarea caracterelor tastaturii a devenit in foarte scurt timp folosi de foarte multi utilizatori ai internetului.

Privirea fixa

Privirea fixaFolosite pentru a exprima o stare de spirit, nu toate reprezentarile grafice au acest scop. Emoticonul de mai sus sugereaza privirea fixa, neutra.

Scepticism sau indecizie

Scepticism sau indecizieUnele reprezentari sunt ceva mai nuantate. Aceasta poate fi inteleasca ca reprezentant scepticismul sau indecizia interlocutorului.

Nervozitatea

NervozitateaIn urma cu 30 de ani, reprezentarea grafica a nervozitatii era aceasta, dar cu timpul, emoticonul a capatat mici schimbari, in prezent fiind utilizat "X-(".

Suparare si tristete

Suparare si tristeteIn aceasta reprezentare grafica este subliniat, prin intermediul unui apostrof, faptul ca persoana respectiva este trista si plange. In prezent, aceasta stare este reprezentata de simbolul ":((".

Bucurie si amuzament

Bucurie si amuzamentIarasi unul din cele mai populare emoticoane din prezent este cel de mai sus, care sugereaza bucuria si amuzamentul interlocutorului. Este tradus printr-o stare de bine si de relaxare. In prezent sunt folosite simboluri precum ":D" sau "XD".

Raset

RasetNevoia de dezvoltare a acesui limbaj prin multitudinea de stari a interlocutorului a dus la crearea si unei reprezentari grafice care sa sugereze rasetul. Acesta a aparut ca o reprezentare care este compusa din zambet + inca o paranteza.