10. Poza de profil cu un animal

10. Poza de profil cu un animalIn slide-urile urmatoare citeste zece modalitati in care iti poti sabota propriul brand pe Internet.

10. Foloseste o poza cu animalul tau de companie sau copilul tau ca poza de profil, sau o imagine mare cu citatul tau preferat, astfel incat nimeni sa nu stie cine esti, cu adevarat. Este o greseala pe care foarte multi o fac, considerand ca asa este “mai interesant”.

9. Politica online

9. Politica online9. Posteaza tot timpul opinii politice. Foloseste-te de profilele tale pentru a iti sustine puncte de vedere politice sau religioase. Vei reusi astfel sa iti instrainezi prietenii, rudele dar si potentialii angajatori/angajati.

8. Injura online

8. Injura online8. Umple-ti postarile cu injuraturi si cuvinte urate. Loveste in stanga si in dreapta, in diferite persoane pe care nici macar nu le cunosti personal. Este o modalitate sigura de a te face antipatic(a).

7. Fara limbaj adolescentin

7. Fara limbaj adolescentin7. Vorbeste corect, fara prescurtari adolescentine, nu strica limba romana.

6. Fii plictisitor si previzibil

6. Fii plictisitor si previzibil6. Fii plictisitor/plictisitoare. Posteaza numai ce mananci la pranz, fa check-in-uri care nu intereseaza decat un numar redus de persoane. Pentru ca, nu-i asa, toata lumea vrea sa stie ce mananci si, eventual, sa vada si o poza cu farfuria din fata ta.

5. Promoveaza continut ce nu iti apartine

5. Promoveaza continut ce nu iti apartine5. Subliniaza ca esti lipsit(a) de originalitate impartasind numai continut care nu iti apartine, eventual continut care deja a fost foarte share-uit.

4. TINE APASAT CAPS LOCK

4. TINE APASAT CAPS LOCK4. TINE APASAT TOT TIMPUL CAPS LOCK-UL, ASTFEL INCAT SA PARA CA TIPI. OAMENII ADORA SA TIPI LA EI.

3. Scrie despre tot si despre nimic

3. Scrie despre tot si despre nimic3. Scrie despre tot si despre nimic. Nu este eficient pentru brandul personal sa scrii despre de toate, dar sa nu fii expert(a) la nimic – de la marketing la pescuit, trecand prin reparatii auto, leadership si sport.

2. Personalitate diferita pe Internet

2. Personalitate diferita pe Internet2. Nu lasa pe nimeni sa te cunoasca, cu adevarat. Este o greseala mare sa ai o personalitate complet diferita de cea din viata de zi cu zi.

1. Posteaza glume nesarate

1. Posteaza glume nesarate1. Posteaza des glume nesarate si fotografii “hipsteresti”, cu scris italic pe un apus de soare. Directorii de HR adora sa NU te angajeze, daca vor vedea asa ceva pe Internet – standarde reduse si umor indoielnic.