Lansarea Carrefour-online

Lansarea Carrefour-online

Intrarea Carrefour in zona de livrari online a reprezentat unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, marcand un trend ce se va face simtit si in 2014 - intrarea hipermarket-urilor pe Internet.

Desi intr-un stadiu extrem de incipient, Romania “va arde etape” in ceea ce priveste livrarile de produse alimentare pe Internet, urmand sa depaseasca ponderea de 1,5% din totalul vanzarilor de produse alimentare in urmatorii 2-3 ani, sustin reprezentanti ai Carrefour, primul hipermarket ce a intrat pe segmentul de livrari online.

Intreaga piata a produselor alimentare din Romania se situeaza in jurul a 40 mld. euro, daca luam in calcul principalii jucatori ce vand produse alimentare.

Avon deschide o platforma online

Avon deschide o platforma online

Avon Romania si PayU Romania au demarat un parteneriat pentru implementarea solutiei de plati online pe platforma de eCommerce Avon.ro.

Conform reprezentantilor celor doua companii, proiectul a fost lansat in preajma sarbatorilor de iarna pentru a ajuta distribuitorii sa salveze timp si sa gestioneze mai usor cererea de cadouri de Craciun.

In primele trei saptamani au fost platite online peste 1.000 de comenzi plasate de catre distribuitorii companiei.

Cora pregateste intrarea pe zona de livrari online

Cora pregateste intrarea pe zona de livrari online

Cora Romania a lansat CoraDrive.ro, primul proiect online din Romania cu livrare de tip drive. Serviciul este disponibil initial pentru magazinul Cora Lujerului, hypermarket care urmareste ca intr-un an acest sistem sa insemne 5% din afaceri.

Pentru a comanda produse, clientii trebuie sa isi faca cont pe site, selecteaza si comanda produsele, plateste cu cardul, alege un interval orar de ridicare si merge cu masina in spatiul dedicat drive-ului pentru a lua cumparaturile gata impachetate.

Ivatherm a lansat un nou magazin online

Ivatherm a lansat un nou magazin online

Ivatherm, singurul producator roman de dermocosmetice pe baza de apa termala Herculane, a lansat un nou magazin online, care ar putea genera anul acesta 15% din vanzari, potrivit Rucsandrei Hurezeanu, directorul general al companiei.

(foto: Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea companiei).

Tranzactia Avangate

Tranzactia Avangate

Avangate, companie fondata de omul de afaceri Radu Georgescu si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a fost achizitionata de catre Francisco Partners, unul dintre cele mai puternice fonduri de private equity din Statele Unite axate pe tehnologie.

Discovery cu magazin online

Discovery cu magazin online

Incepand de la finalul lunii septembrie, fanii Discovery Channel, TLC si Animal Planet pot achizitiona produse originale cu brandurile lor preferate, odata cu lansarea primului magazin online Discovery din Romania, shop.discovery.ro. In Europa mai exista doua alte magazine online Discovery, in Marea Britanie si in Germania.

Praktiker anunta tuarea motoarelor pentru intrarea in zona de livrari online

Praktiker va incepe sa livreze produse pe Internet, printr-o platforma dedicata, la mijlocul anului 2014, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Mirela Ochiana, director de marketing al companiei germane de bricolaj.

Platforma este in prezent in lucru si va face parte din recent relansatul site al companiei.

Cel mai mare eveniment Black Friday in Romania

Cel mai mare eveniment Black Friday in Romania

Anul acesta numarul magazinelor participante la Black Friday s-a marit, valva realizata de companii fiind foarte mare.

Primele masini vandute online in Romania

Primele masini vandute online in Romania

eMag.ro a reusit sa vanda in cadrul Black Friday zeci de masini prin intermediul platformei online. Wall-Street.ro a transmis informatii in exclusivitate chiar din sediul companiei.

Wall-Street.ro, primul cotidian care a transmis Black Friday LIVE din sediul eMag.ro

Wall-Street.ro, primul cotidian care a transmis Black Friday LIVE din sediul eMag.ro

Wall-Street.ro este primul cotidian de afaceri care a transmis Black Friday din sediul celui mai mare retailer online din tara, eMag.ro. Alaturi de noi s-au aflat managerii companiei care au oferit informatii exclusive.

Magazinele online continua consolidarile

Magazinele online continua consolidarile

Magazine majore din Romania continua sa se consolideze prin achizitii – cazul EvoMag.ro sau Elefant.ro si eMag.ro.

ecomTIM, cel mai mare eveniment de eCommerce regional

ecomTIM, cel mai mare eveniment de eCommerce regional

Wall-Street.ro alaturi de 2Parale.ro au organizat in martie cel mai mare eveniment regional de comert online, ecomTIM. Proiectul va continua cu cea mai importanta editie si in 2014, informatii urmand a fi prezentate incepand cu luna ianuarie.

2Parale s-a vandut

2Parale s-a vandut

Mediafax Group a anuntat in septembrie preluarea unui procent minoritar din actiunile 2Parale, prima si cea mai mare retea de afiliere din Romania. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la finele acestui an, urmand ca Mediafax Group sa preia procentele detinute de Stefan Iordache. Tranzactia va fi asistata de casa de avocatura Biris Goran.

La runda de investitii participa si Sergiu Negut (partener Wanted Transformation, ex- Deputy CEO & Board member Regina Maria), care va deveni actionar minoritar si membru al board-ului. Dorin Boerescu va ramane in continuare CEO si cel mai important actionar.