1 / 7

Cum sa testezi viteza de consum a bateriei device-ului iOS

“Am lucrat timp de doi ani la Genius Bar si una dintre cele mai dificile lucruri era sa imi dau seama exact de ce bateria cuiva se consuma prea repede. Acest articol este rezultatul anilor in care am cercetat si am experimentat diferite metode de a rezolva aceasta problema”, scrie Loveless care este si tehnician de profesie.

Cum sa testezi viteza de consum a bateriei device-ului iOS


Trebuie sa te duci la Settings-General-Usage si sa te uiti la timpii inregistrati.


“Usage Time” reprezinta cat timp ai folosit efectiv device-ul si “Standby” cat timp device-ul a stat fara a fi folosit, dupa incarcare. O denumire mai buna ar fi “timp total consumat de la incarcare”. Usage time-ul ar trebui sa fie mult mai mic decat Standby time, doar daca nu ai folosit device-ul foarte foarte mult, de la ultima incarcare. Daca nu asa stau lucrurile si Standby este egal sau aproape egal cu Usage time, device-ul are probleme grave.


Testul este sa scrii usage si standby time, sa apesi sleep/wake button pentru a pune in stare de hibernare device-ul si sa il lasi timp de 5 minute. Noteaza apoi daca timpul inregistrat in Standby corespunde cu realitatea – cele 5 minute. Daca usage time-ul a crescut cu mai mult de un minut, bateria are probleme – ceva impiedica device-ul sa “doarma” corespunzator.


Iata cum ai putea creste durata de viata a bateriei, conform fostului angajat Apple.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri