1 / 4

De ce a acceptat Konieczny functia in CA-ul Bursei

Numirea lui Greg Konieczny (foto), vicepresedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a adus semnale pozitive in piata de capital. De la dovada de incredere in potentialul pietei, la experienta vasta, expertiza recunoscuta si la implicarea activa in dezvoltarea bursei, miscarea din conducerea BVB a fost vazuta cu ochi buni in piata.

Propunerea sa in CA a venit la finalul lunii martie, odata cu demisia lui Daniel Tepes. Dupa aprobarea de Adunarea Generala a Actionarilor, Konieczny a fost validat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pe 10 mai.

In cele peste trei saptamani de la preluarea oficiala a functiei, reprezentantul Templeton a participat la o sedinta si jumatate a board-ului si spune ca este o experienta interesanta, cu oameni diferiti si interesanti, care pot aduce imbunatatiri in piata de capital.

De ce a acceptat Konieczny sa fie membru in Consiliul BVB?

„Am acceptat aceasta functie pentru ca piata de capital este foarte importanta importanta pentru FP, dezvoltarea si maturizarea ei este unul din factorii cheie pentru succesul potential al Fondului in viitor. Si pentru a ajuta aceasta crestere, cred ca a fost o decizie legitima si indreptatita”, a declarat oficialul FT, in interviul acordat Wall-Street.ro.

In opinia sa, cele mai importante lucruri care trebuie facute pentru cresterea pietei de capital sunt legate de listarile companiilor de stat.

O alta prioritate este introducerea unei guvernante corporatiste adecvate pe bursa, astfel incat board-ul sa fie compus din membri non-executivi si care sa nu intervina prea mult in activitatea de zi cu zi a echipei de management, condusa de CEO.

„Consiliul de Administratie sustine planurile de facilitare a accesului investitorilor straini si ajuta managementul in presiunile facute pentru schimbarea legislatiei si regulamentelor. In prezent sunt discutii despre conturile globale si masurile pentru a facilita intrarea investitorilor straini. Aceste lucruri trebuiau facute inca de acum cativa ani si sper ca in curand sa avem vesti bune din aceasta zona”, a explicat Konieczny.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri