1 / 5

ATS-ul romanesc, mai ieftin decat tranzactiile prin brokerii straini

Tradeville este firma de brokeraj care va furniza lichiditate pentru cele trei actiuni.

Valentin Ionescu, directorul general al BVB, spune ca sistemul ATS a fost infiintat pentru investitorii romani care vor sa aiba acces la actiunile unor mari companii straine, fara fi loviti de comisioanele in general ridicate care se percep pentru tranzactionare pe bursele internationale.

Am auzit de mai multe ori spunandu-se ca este mai ieftin sa cumperi respectivele actiuni direct de pe bursa lor. Acest lucru este adevarat, insa doar pentru fondurile de investitii care fac schimburi de pachete majore. Pentru un investitor de retail, care tranzactioneaza actiuni de cateva mii de euro, sistemul ATS este mai ieftin decat daca ar tranzactiona pe bursele de afara direct prin intermediul unui broker autorizat acolo”, a declarat Ionescu.

Potrivit reprezentantilor Tradeville, comisioanele percepute pentru schimburile cu actiuni E.ON, Deutsche Telekom si Bayer sunt aceleasi cu cele practicate in cazul tranzactiilor de pe BVB. Brokerul percepe comisioane cuprinse intre 0,25% si 0,65%, in functie de rulajul lunar facut de catre client.

“De asemenea, timpul de procesare al unui ordin este de circa doua secunde. Este loc si de speculatii intra-day pentru cei interesati de acest lucru”, spune Mihaela Biciu, director general Tradeville.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri