1 / 4

Cele mai mari salarii

Societatile de investitii financiare (SIF) conduc detasat topul salariilor medii oferite in 2010, potrivit unei analize Wall-Street.ro in care au fost incluse 67 de companii listate pe Bursa. In general, salariul mediu lunar in cadrul unui SIF variaza intre 10.000 de lei si 15.000 de lei.

SIF Muntenia (SIF4) bate insa intreg sectorul, cu o remuneratie record de 24.667 lei/luna in 2010. Pe locul doi se plaseaza SIF Transilvania (SIF3), cu 16.654 lei/luna.

SIF-urile sunt urmate la o distanta semnificativa de Rompetrol Rafinare (5.270 lei/luna) si producatorul de medicamente Zentiva (5.140 lei/luna). Diferenta este explicata de faptul ca o buna parte din angajatii SIF-urilor sunt rasplatiti in functie de activele administrate, dar si de profitul realizat de societate.

Majoritatea companiilor ce intra in categoria fonduri de investitii au salariile legate de performanta si marimea activelor administrate. In plus, daca raportam numarul relativ mic de angajati la profitul net, devine evident de ce salariile medii ale SIF-urilor sunt printre cele mai mari”, a explicat Adrian Danciu, seful departamentului de analiza al Broker Cluj.

SIF-urile au in medie circa 80 de angajati permanenti, exceptia fiind SIF Muntenia, care a raportat doar patru angajati permanenti in 2010.

Petrom (SNP) si BRD, cele mai mari companii de pe Bursa, si-au platit angajatii in 2010 cu salarii medii aproape identice: 4.900 lei/luna.


In cazul Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN), cele doua companii de utilitati controlate de catre statul roman, salariul mediu a fost de 4.254 lei/luna, respectiv 3.265 lei/luna.

Sursa imagini:
freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri