1 / 4

De unde rezulta diferentele de pret

“Cel mai probabil atunci cand se va incheia oferta, in piata vom vedea doua preturi diferite. Pe transa de institutionali, unde lupta este mai mare, se va ajunge la un anumit pret, in vreme ce la nivelul micilor investitori, pretul ar putea sa fie mai redus datorita competitiei mai scazute”, a declarat Nicolae Moroianu, directorul executiv al BT Securities, unul dintre cei patru intermediari care se ocupa de vanzarea ofertei.

Cu o zi in urma, oficialii Renaissance Capital se declarasera optimisti cu privire la interesul fondurilor straine de investitii pentru pachetul de 9,84% din actiunile SNP scos la vanzare de catre statul roman.

“Cred ca sunt sanse ca si transa pentru retail sa fie vanduta cu succes. In general investitorii noi pe bursa au subscris la ghiseele bancii, deci nu stiu foarte multe despre acestia. La noi au venit cei care au deja o anumita experienta in piata. Cea mai des intalnita intrebare este <La ce pret sa subscriu?>, la care nu puteam sa raspundem pentru ca fiecare trebuie sa isi faca propria socoteala”, spune Moroianu.

Mircea Botta, presedintele Romcapital, considera ca succesul subscrierilor pe transa de retail depinde in buna parte de numarul investitorilor noi care vor participa la aceasta.

“Fara indoiala ca avem nevoie si de persoane noi, care nu au mai investit pana acum pe Bursa, pentru a incheia cu succes oferta Petrom. Avand in vedere dimensiunea destul de mare a transei pentru retail, si daca ar fi sa ne bazam doar pe investitorii actuali din piata, ma indoiesc ca am ajunge la suprasubscrieri precum au fost cele de la Transelectrica sau Transgaz”, mentioneaza seful Romcapital.

Sursa imagine: mybanktracker.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri