1 / 4

Rezultate per ansamblu pozitive

Un numar de 38 dintre cele 64 de companii care si-au publicat datele financiare pana la acest moment au raportat o imbunatatire a profitabilitatii la semestru.

La nivelul cifrei de afaceri, aceasta a crescut cu 24,8%, de la 16,98 miliarde lei in S1 2010, la 21,2 miliarde lei in primele sase luni ale acestui an. In totalul cifrei de afaceri nu au fost incluse companiile financiare, precum SIF-urile, BRD sau Fondul Proprietatea.

Petrom, Fondul Proprietatea si BRD sunt companiile care au inregistrat cel mai mare profit in intervalul ianuarie – iunie, la capatul opus al clasamentului aflandu-se Oltchim, Mechel Targoviste si Electroputere Craiova.

Per total, 48 de emiteni au facut profit in perioada analizata, ceilalti 16 inregistrand un bilant negativ. De notat si faptul ca sapte companii au reusit sa revina pe profit in primul semestru, in vreme ce doar patru au trecut pe pierdere.

Principalii indici ai BVB au inregistrat in acest an pierderi cuprinse intre 8% (BET) si chiar 18% (BET-FI). Corectiile au fost cauzate insa in buna parte de prabusirea pietelor ce a avut loc saptamana trecuta, dupa retrogradarea SUA.

Rezultatele financiare pozitive ar putea sa le dea argumente celor care mizeaza pe o revenire a pietei, dupa minimele atinse cu doar cateva zile in urma.

„Revenirile din a doua parte a saptamanii au avut ca punct de plecare principal tot pietele externe, care, chiar in absenta unor stiri pozitive semnificative, au inregistrat rebounduri tehnice importante. Pentru prima parte a saptamanii ne asteptam ca aceasta tendinta de revenire a cotatiilor sa se pastreze. Prezenta consistenta a speculatorilor va imprima insa cel mai probabil o volatilitate ridicata si, de ce nu, directii imprevizibile pe termen scurt”, mentioneaza brokerii Intercapital Invest, intr-o nota trimisa investitorilor in acest weekend.

Pentru lista completa a rezultatelor financiare anuntate de companiile de pe Bursa in S1 accesati fisierul anexat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri