Marie Rose Mociornita

Marie Rose MociornitaMarie Rose Mociornita este nepoata industriasului Dumitru Mociornita, acesta fiind unul dintre marii intreprinzatori romani interbelici, in domeniul pielariei si al incaltamintei. Famila ei a plecat din tara dupa numeroase persecutii ale regimului comunist.

Marie Rose Mociornita s-a intors in tara si este patronul spiritual spiritual al unor organizatii de caritate cu profil medical: Hospice Casa Sperantei din Brasov.

Ce a spus Sima despre ea: Am cunoscut-o prin Robert Turcescu la cererea mea datorita faptului ca ma fascina inteligenta si mai ales coerenta ei in exprimarile televizate. Am invitat-o la masa , la pranz la Trattoria Roma. Dupa 5 minute m-a intrebat daca-mi iubesc sotia. Imi este jena sa va relatez raspunsul meu, a fost taios, dar nicidecum badaran. A devenit clienta odata cu Robert Turcescu.

Mi-a trimis 10000 de euro si a castigat in citeva luni cam 20% si si-a retras banii. Cu Marie Rose am avut doua discutii: am sfatuit-o sa-si vanda toate actiunile la FP in prima zi de cotare la bursa chiar daca vor creste si sa nu mai vina la birou cu catelusa pentru ca e nepoliticos.

Sursa imagine: trilulilu.ro

Robert Turcescu

Robert TurcescuRobert Turcesu este realizator TV in cadrul postului de televiziune B1. Turcescu a lucrat si pentru Realitatea TV pana in anul 2010. Turcescu este unul dintre primii jurnalisti care l-au adus pe Sima in atentia publica, realizand interviuri cu fostul sef al WBS incepand cu anul 2007.

Ce spune Sima despre el:
Turcescu a devenit client odata cu Marie Rose Mociornita. Nu mi-a trimis niciun ban pentru ca si-a cumparat masina sau s-a razgandit.


Cozmin Gusa

Cozmin GusaCozmin Gusa este un politician roman, fost membru de partid in cadrul PSD, PD si presedinte al Partidului initiativa Nationala (PIN). Gusa a fost si director de campanie pentru Traian Basescu la alegerile din anul 2004.

Ce spune Sima despre el: L-am cunoscut in platourile tv si intr-o zi, in plina campanie electorala pentru presedentie in 2009, m-a invitat la masa la Quattro Stagioni in piata Charles de Gaulle. Mi-a spus ca va fi seful de campanie a lui Geoana si cauta sustinatori. Tinta era hotnews. I-am explicat ca nu ma amestec in politica editoriala, sunt doar actionar al site-ului cu pricina si i-am spus cinstit ca nu imi place Geoana si intre doua rele aleg sa votez cu Basescu.

Evident eram cu laptopul conectat la bursa dar nu i-am propus sa devina client , ba dimpotriva i-am explicat ce riscuri presupune tranzactionarea in marja asa cum a si recunoscut la Realitatea tv azi.

In decembrie acelasi an am apelat la Cosmin Gusa pentru a ma ajuta sa fac rost de sange pentru tatal meu care era pe moarte la spitalul coltea si ii multumesc ca a facut-o.

Florian Goldstein (Make)

Florian Goldstein (Make)Florian Goldstein este proprietarul ziarului Bursa si un controversat comentator al evenimentelor din piata de capital romaneasca.

Ce spune Sima despre el: La un moment, cand eram inca in relatii amicale cu Florian Goldstein, alias Make m-am oferit sa-i pun toti dintii (si avea ...multi.....aproape toti) pe cheltuiala mea la Danish Dental Clinic, in fostul sediu al lui WBS Romania, culmea, la varul meu doctorul Cornel Radulescu.

Make este foarte mandru de dintii lui si i-a facut clinicii publicitate in ziarul...... Bursa.... ca sa nu se simta dator, publicitate cu poza lui cu dinti. In preziua articolului cu acuzatia ca-l santajez (nu a spus cu ce vroiam sa-l santajez, sper ca nu cu radiografiile dentare) Make avea o parte a lucrarii la reparat si s-a grabit sa-si recupereze dintii inainte de a publica articolul.

Ii era frica sa nu fuga Sima cu dintii peste granita, sau poate de aceea nu vroia sa-mi raspunda la telefon: Make nu ti-am cerut nimic pentru dinti si nici nu iti voi cere vreodata, sa fii sanatos si sa maninci cu pofta si sa continui sa ii ascuti pe mine. In toata povestea asta Make are un rol determinant, voi reveni asupra, dar el macar a recunoscut cu nonsalanta ca nu e evreu sau crestin, e ateu, adica fara de Dumnezeu.

Sursa imagine:
roncea.ro

Tudor Chirila

Tudor ChirilaTudor Chirila este actor si cantaret. Chirila a fost solistul trupei Vama Veche, iar in prezent canta in formatia Vama. El a intrat in atentia presei de business in 2009 cand a cumparat actiuni BVB si a declarat ca investeste pe bursele straine prin intermediul lui Cristian Sima.

Ce spune Sima despre el: Imi numar prietenii pe degetele de la o mana si Tudor ocupa unul din ele. Am ramas profund surprins ca are dubii asupra mea. Am ramas surprins si ca v-a spus ca s-a retras din bursa uitand sa spuna daca a castigat sau pierdut si cum.

Dar cel mai surprins am fost cind i-am trimis aceste randuri rugandu-l sa le publice pe blog. Mi-a transmis raspunsul: De ce sa le public? Oamenii de onoare ”din Yakuza isi taiau un deget la intrare.Eu oare il voi taia la iesirea din scena?

*Chirila a publicat in cele din urma scrisoare lui Sima pe blogul personal

Daniel Daianu

Daniel DaianuDaniel Daianu a fost ministru al Finantelor in perioada 1997 – 1998, economist sef al BNR intre anii 1992 – 1997, iar in iunie 2011 a devenit membru al Consiliului European pentru Relatii Externe. Daniel Daianu este profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti.

Ce spune Sima despre el: Daniel Daianu si Irina Schrotter nu au retras niciun ban din capitalul initial si sper cu toata convingerea ca le voi restitui capitalul. Daniel Daianu m-a avertizat in multiple randuri ca nu se pot face afaceri cind esti actionar in media. Poate doar in Romania nu!

Irina Schrotter

Irina SchrotterIrina Schrotter este una dintre cele mai cunoscute creatoare de moda din Romania. In 2008 Schrotter a candidat la Primaria Municipiului Iasi unde a pierdut.

Potrivit publicatiei TopIasi.ro, sotul acesteia, Zaharia Schrotter, se afla pe locul opt in topul celor mai bogati oameni din Iasi, cu o avere de 45 mil. euro.

Irina Schrotter a fost si producatoare si realizatoare de televiziune in cadrul postului Prima TV.

Ce a spus Sima despre ea: Daniel Daianu si Irina Schrotter nu au retras niciun ban din capitalul initial si sper cu toata convingerea ca le voi restitui capitalul.

Marian Dinu, Alexandru Elian, Stere Farmache, Dan Paul, Daniel Tepes

Marian Dinu, Alexandru Elian, Stere Farmache, Dan Paul, Daniel Tepes

Marian Dinu


Marian Dinu si-a inceput cariera lucrand in diplomatie la sfarsitul anilor ’70, cand a ocupat pozitia de prim secretar la Ambasada Romaniei din Moscova. Ulterior, acesta a fost membru in delegatia Romaniei in Consiliul de Securitate al ONU si consilier al ambasadei Romaniei in SUA.
Dupa anul 2000, Marian Dinu s-a implicat in diferite activitati in piata de capital romaneasca, ocupand pozitia de director al firmei de brokeraj Rombell Securities, director Alpha Finance Romania si de membru in Consiliul Reprezentantilor SIF Muntenia.

Alexandru Elian


Alexandru Elian este proprietarul firmei Delta Valori Mobiliare. Delta Valori Mobiliare a iesit de pe piata de brokeraj si s-a transformat in dezvoltator de parcuri de energie solara, sub numele de Delta Solar Investments, potrivit unor declaratii acordate de Elian publicatiei economica.net.

Elian a fost unul din aliatii lui Sima, in tentativa reusita a acestuia de debarcare a fondatorului Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta. Anula cesta insa, Elian s-a aflat printre actionarii Sibex care au cerut demiterea lui Cristian Sima.

Stere Farmache


Stere Farmache a fost directorul general al Bursei de la Bucuresti in perioada 1995 – 2008. In 2008 el a decis sa renunte la functia executiva din cadrul BVB, continuand sa ocupe insa pozitia de presedinte. In acelasi an, Farmache a devenit prim vicepresedinte in Alpha Bank Romania.

In prezent, Farmache este membru in Consiliul BVB, dupa ce Lucian Anghel l-a inlocuit in functia de presedinte al Bursei.

Dan Paul


Dan Paul este presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte BVB. Paul activeaza in piata de capital romaneasca din 1997, el fiind si proprietarul firmei de intermediere Finaco Securities. Dan Paul este cumnatul Andreei Paul-Vass, membru PDL si fost consilier al premierului Emil Boc.

Daniel Tepes


Daniel Tepes este un fost actionar al BVB si Sibex, proprietarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare si unul dintre cei mai influenti oameni din piata de capital romaneasca.

Tepes si-a dat demisia din Consiliul BVB la inceputul anului 2011, perioada in care si-a vandut si toate actiunile pe care le detinea in cadrul Bursei din Bucuresti. Brokerul a fost ales in CA BVB in luna februarie 2010.

Ce spune Sima despre ei: (in 2007) am fost contactat de Marian Dinu si de Alexandru Elian. Cei doi vroiau sa scape de Stere Farmache si Dan Paul de la BVB si aveau nevoie de mine ca sa reusim un putch pentru a schimba conducerea si a face din BVB o bursa europeana. Am convocat AGA pentru revocarea Consiliului de Administratie , am strans voturile necesare (pentru a avea voturile lui Daniel Tepes a trebuit sa-i cumpar la pret maxim 10% din actiunile de la Sibex si asa am devenit actionar la Sibiu) si…….. in momentul votului Dinu si cu Elian au votat contra mea desi ei au fost primii initiatori si ei pregatisera si documentele pentru AGA. Tradare,tradare ….dar sa stim si noi. Din acel moment am inceput sa mint sau, daca vreti, sa coafez realitatea.