1 / 6

Primele luni din toamna - nicio emotie pentru investitori

BET, indicele celor mai lichide zece actiuni, este in crestere cu 1,3% de la inceputul lui septembrie. In doar 4 din ultimele 40 de sedinte de tranzactionare indicele a inregistrat variatii mai mari de 1%, volatilitatea fiind in scadere vizibila.

De cealalta parte, BET-C, indicele care urmareste evolutia tuturor actiunilor din piata, a scazut cu 1,2% in acelasi interval.

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) listate pe BVB sunt singurele care au avut o evolutie ceva mai bine conturata, BET-FI, indicele care urmareste evolutia acestora si a Fondului Proprietatea, fiind in urcare cu 2,7% de la inceputul lui septembrie.

Nici in afara Romaniei pietele de capital nu au dat emotii foarte mari investitorilor in aceasta toamna: S&P 500, unul dintre principalii indici ai Bursei de la New York a urcat cu 0,4%, in vreme benchmark-ul european Euro Stoxx 50 a castigat circa 1,8%.

In lipsa unui trend evident in ultimele luni, care sunt estimarile analistilor romani si straini pentru acest final de an?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri