1 / 6

Varujan Vosganian

Fostul ministru al Economiei si Finantelor din Guvernul Tariceanu si actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, are o relatie veche si stransa cu piata de capital.

De fapt, este probabil singurul ministru din zecile de guverne din istoria post-decembrista, care a inteles cu adevarat si a incercat sa sustina piata de capital.

Masurile lui au fost controversate si comentate, dar in mandatul sau a declarat public si a anuntat masuri explicite de sustinere a pietei de capital.

De exemplu, in toamna anului 2008, Vosganian a spus ca nu va ramane indiferent fata de criza financiara internationala, care s-a reflectat in ultimele zile prin deprecieri puternice pe piata de la Bucuresti, si a anuntat ca a avut deja o intalnire cu premierul si cu membri din conducerea BVB pe aceasta tema , urmand ca astazi si maine sa fie decise masurile de sprijinire a Bursei. Aceste declaratii au fost criticate de brokeri la vremea respectiva.

Vosganian a sustinut desfiintarea pragului la SIF-uri si incurajarea investitorilor prin masuri fiscale si chiar a recunoscut ca bursa duce lipsa de prieteni in mediul politic.

Intoarcerea sa la ministerul Economiei poate fi interpretat drept un semnal pozitiv, in portofoliul pe care il gestioneaza fiind multe companii pe care bursa le asteapta de multi ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri