Ilie, ING: Masura iesita din comun, dar pentru piete va conta mai mult situatia Italiei si a Spaniei

Ilie, ING: Masura iesita din comun, dar pentru piete va conta mai mult situatia Italiei si a SpanieiFlorin Ilie, director strategie ING Bank Romania: “Ca intotdeauna, reactia bursei este putin exagerata deoarece mi se pare clar ca situatia Ciprului nu poate sa fie extrapolata la alte tari. Ce vedem acum pe bursa este probabil ceva de ordinul zilelor.

Intrebarea este: sa ne facem griji pentru “zgomot”? pentru ca asta avem acum in Cipru - zgomot, un zgomot care va continua si in aceasta tara si in Grecia alti cativa ani buni de zile.

Pentru burse va conta mai mult situatia Italiei si a Spaniei, sau mai exact daca politicienii de acolo vor ajunge sa aiba un management sanatos al economiei. Situatia Ciprului nu are de a face cu ce am putea sa vedem in alte parti ale continentului.

Totusi, ne aflam in fata unei masuri proaste, ca principiu, deoarece afecteaza increderea deponentilor in respectivele banci si principiile in sine a ceea ce inseamna un depozit garantat.

Ma astept insa ca masura sa mai fie ‘indulcita’ in forma finala, in sensul ca probabil depozitele mici vor fi taxate cu mai putin”.

Floroiu, Bancpost: Inca o masura prin care se testeaza rezistenta cetateanului european

Floroiu, Bancpost: Inca o masura prin care se testeaza rezistenta cetateanului europeanLaurentiu Floroiu, director piete de capital in cadrul Bancpost: “Ne aflam in fata unei masuri prin care este testata rezistenta cetateanului european la intemperii. Nu decizia in sine afecteaza pietele, cat temerea ca masuri similare vor fi luate pe viitor si in alte state UE.

Experimentul acesta este important pentru ca daca va fi extins la tari mari ar putea avea efecte mult mai grave si ar putea genera reactii mult mai dure.

Traim vremuri cu totul noi. Din punct de vedere economic circulam pe niste taramuri neexplorate si unde, vedem acum, totul este posibil.

Lumea este luata prin suprindere pentru ca nimeni nu se astepta la asa ceva, de-aici si reactia de moment a pietelor”

Nilas, BT Securities: Bursele vor fi lovite cateva saptamani. Vorbim de o decizie luata impotriva unei tari speciale

Rares Nilas (foto), director general BT Securities: “Stirile venite din Cipru au un impact negativ pe termen scurt. Cotatiile actiunilor vor fi afectate doar cateva saptamani probabil.

Taxarea este intr-adevar surprinzatoare dar reactiile de acum din piata sunt mai degraba emotionale.

Ma indoiesc de faptul ca vom vedea masuri similare si in alte state pentru ca vorbim totusi de o tara UE care avea un statut fiscal destul de special. Daca se vroia suprataxarea in general a depozitelor bancare, o astfel masura s-ar fi aplicat acum cativa ani de zile in cazul Greciei. Ce vedem acum pare o decizie punctuala care nu se va extinde”

Pasol, Intercapital: Se putea si mai rau. Retrogradarea SUA a lovit pietele mai puternic

Pasol, Intercapital: Se putea si mai rau. Retrogradarea SUA a lovit pietele mai puternicRazvan Pasol, director general Intercapital Invest: “Momentan este prea devreme sa ne pronuntam cu privire la consecintele directe ale acestei masuri, insa ma indoiesc ca impunerea unor taxe asupra depozitelor bancare din Cipru va general ca niste efecte de anvergura asupra pietei.

Se putea si mai rau. Desi este dificil de comparat din cauza ca Ciprul este o economie mica, vestea retrogradarii SUA din 2011 a lovit mai puternic pietele de actiuni

Molnar, IFB Finwest: Cresterile din 2013 nu se evapora. Era si "nevoie" de un motiv pentru a marca profiturile

Molnar, IFB Finwest: Cresterile din 2013 nu se evapora. Era si "nevoie" de un motiv pentru a marca profiturileOctavian Molnar, director general IFB Finwest: “Ma indoiesc de faptul ca toate cresterile inregistrate pe BVB de la inceputul anului (n.red. +11% in cazul principalilor indici) se vor evapora. Ne aflam in fata unei reactii pe termen scurt.

Pietele de actiuni oricum au crescut semnificativ in ultimele luni, o parte din ele au depasit chiar maximele istorice, iar multe se aflau in apropierea acestora, astfel ca acum s-a gasit si un motiv ‘bun’ de a vinde.

Cred ca sunt sanse minime sa vedem astfel de masuri impuse unor tari mari, precum Italia si Spania. Totusi, nu putem compara un paradis fiscal cu doua dintre cele mai mari economii europene”

Sursa foto: Agerpres