1 / 6

Ilie, ING: Masura iesita din comun, dar pentru piete va conta mai mult situatia Italiei si a Spaniei

Florin Ilie, director strategie ING Bank Romania: “Ca intotdeauna, reactia bursei este putin exagerata deoarece mi se pare clar ca situatia Ciprului nu poate sa fie extrapolata la alte tari. Ce vedem acum pe bursa este probabil ceva de ordinul zilelor.

Intrebarea este: sa ne facem griji pentru “zgomot”? pentru ca asta avem acum in Cipru - zgomot, un zgomot care va continua si in aceasta tara si in Grecia alti cativa ani buni de zile.

Pentru burse va conta mai mult situatia Italiei si a Spaniei, sau mai exact daca politicienii de acolo vor ajunge sa aiba un management sanatos al economiei. Situatia Ciprului nu are de a face cu ce am putea sa vedem in alte parti ale continentului.

Totusi, ne aflam in fata unei masuri proaste, ca principiu, deoarece afecteaza increderea deponentilor in respectivele banci si principiile in sine a ceea ce inseamna un depozit garantat.

Ma astept insa ca masura sa mai fie ‘indulcita’ in forma finala, in sensul ca probabil depozitele mici vor fi taxate cu mai putin”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri