1 / 6

Firma pe care o alegeti trebuie sa fie autorizata de ASF

Companiile de brokeraj autorizate sunt afisate pe siteul ASF. Avantajul de a lucra cu o companie de brokeraj autorizata este ca aceasta respecta toate prevederile nationale si internationale care reglementeaza aceste tranzactii.

In plus, casele de brokeraj autorizate ofera scheme de compensatie care sunt menite sa asigure protectia clientilor in cazul unor situatii precum falimentul casei de brokeraj.

“Tranzactionarea denumita generic Forex este o activitate financiara care necesita un efort constant si consistent deoarece se desfasoara pe o piata vasta, prin intermediul unor instrumente complexe.


Mai mult, este un domeniu inca in curs de dezvoltare in Romania, ceea ce a permis aparitia unui numar mare de companii neautorizate, care ofera servicii netransparente si inselatoare. In acest context, este foarte important ca persoanele interesate sa aiba in vedere unele aspecte importante care ar putea influenta decisiv activitatea pe aceasta piata, cum ar fi diferenta dintre companiile de brokeraj autorizate si cele neautorizate sau reglementarile nationale si internationale care sunt aplicate pe aceasta piata”, a declarat Tadeusz Kuropatwinski, director general, XTB Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri