2 / 8

AdePlast, singura companie privata care a avut curaj sa faca un IPO in 2013

In primavara acestui an, Marcel Barbut (foto), seful producatorului de materiale pentru constructii AdePlast, afirma in cadrul conferintei M&A Outlook 2013, organizata de Wall-Street.ro, ca doreste sa isi listeze compania pe Bursa.

"M-am casatorit cu AdePlast. Nu vreau sa vand (n.red. pachetul majoritar de actiuni), imi doresc sa listez compania pe bursa si sa o duc cat mai sus. Din momentul in care am infiintat AdePlast am luat in calcul listarea, iar acest lucru se va intampla in curand”, afirma la acel moment Marcel Barbut.

Cinci luni mai tarziu AdePlast dadea startul primului IPO privat facut in ultimii cinci ani pe BVB. Chiar daca a fost subscrisa in totalitate pe transa rezervata micilor investitori, oferta a esuat in cele din urma, institutionalii nefiind multumiti de gradul de indatorare al companiei.

In ciuda esecului, Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor, a subliniat ca AdePlast ar trebui sa ia in continuare in calcul o listare, insa doar dupa o serie de clarificari privind politica alocarii dividendelor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri