5 / 6

Actiuni (straine)

2013 a fost anul in care o parte din pietele internationale de actuni au reusit nu doar sa recupereze toate pierderile din criza, ci si atinga noi recorduri istorice. La inceputul lui martie, Indicele Dow Jones, care urmareste cele mai importante 30 de companii listate in SUA, a ajuns la un nou maxim istoric, in vreme principalii indici ai burselor din Marea Britanie si Germania sunt la doar cateva procente de maximele istorice.

Majoritatea burselor din vestul Europei au urcat in acest an cu 10-20%, in vreme ce Bursa de la New York este in crestere cu 29%, luand in calcul cotatia indicelui S&P 500 de joi.

Brokerii sunt insa moderati cand vorbesc despre perspectivele anului viitor. Acestia mentioneaza ca sunt in continuare optimisti pentru 2014 insa repetarea cresterilor spectaculoase din acest an este putin probabila.

“O parte din actiuni sunt in continuare atractive si cred ca piata este ok in continuare, insa as fi surpins ca bursele… sa genereze din nou randamentele din acest an. Ma astept la cresteri de cel mult 10%”, a declarat, pentru CNBC, Larry Puglia, manager de portofoliu in cadrul fondului de investitii american T. Rowe Equity.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri