3 / 9

Adrian Cighi, FP: Electrica pare sa fie pe drumul cel bun pentru o listare in iunie-iulie

Electrica pare sa fie pe drumul cel bun pentru o listare eventual in iunie-iulie. In acelasi timp, se vorbeste in continuare de CE Oltenia, in cazul careia, din pacate, restructurarea pe care am fi vrut s-o vedem si alinierea de costuri la noile preturi din piata ale energiei electrice nu s-au intamplat de la numirea noului management, a declarat Adrian Cighi, analist si vicepresedinte Franklin Templeton.

Fondul Proprietatea detine cate 22% din cele patru subsidiare ale Electrica: Electrica Distributie Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud si Electrica Furnizare. "Alte companii despre care am spus deja ca am vrea sa le vedem listate sunt Administratia porturilor martime (Portul Constanta) si Aeroporturi Bucuresti. Acestea sunt doua companii din portofoliul Ministerului Transporturilor care nu au fost la fel de active in ceea ce priveste listarile", a adaugat Adrian Cighi.

El a mentionat ca cea mai mare problema la companiile de stat este reprezentanta de instabilitatea conducerilor. "Lucrurile s-au imbunatatit odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei 109 din 2011, cea cu numirea consiliilor de administratie independente - managementul profesionist. A fost insa o perioada in care nu s-au aplicat prevederile acesteia. Din pacate, cei selectati erau in continuare cu background politic".
Totusi, adauga Adrian Cinghi, "in ultima vreme au fost numite persoane cu experienta in conducerea companiilor de stat, dar fenomenul se pastreaza in special la Ministerul Transporturilor, unde cu fiecare ministru nou numit, exista o presiune pentru schimbarea echipelor de conducere la companiile unde este actionar majoritar".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri