6 / 7

Indicele sentimentului investitorilor din Romania

Rezultatele proiectului Omnistock, realizat de Prognosis.ro in decembrie 2007, au indicat un grad de optimism extrem de ridicat, un procent de peste 90% din investitori astepand cresteri pentru anul 2008. Cresteri intre 30 si 50% ale indicelui societatilor de servicii financiare BETFI erau asteptate de aproximativ o treime dintre respondenti.

O interpretare contrariana la inceputul anului a acestor rezultate s-ar fi dovedit valida.

Desi multi analisti discuta despre sentimentul investitorilor, nu exista insa o masura a acestuia.

In legatura cu intentia Prognosis.ro de a introduce acest indice, “mi se pare cel putin interesant la momentul actual si pe masura ce va fi inteles se va dovedi si util” a spus domnul Daniel Pocorea, director general adjunct la BRD Securities. Dansul considera ca acest indicator “tine de dezvoltarea pe orizontala a pietei si este unul dintre accesoriile necesare unei piete mature”.

Inchei prin a va adresa invitatia de a sustine acest proiect. Constientizarea propriilor sentimente si asteptari este un act de responsabilitate fata de propriile investitii - cunoasterea sentimentului pietei poate oferi un sprijin pentru a fundamenta decizii legate de momentul de investire.

Un articol scris de Vlad Ionescu.

Vlad.Ionescu@Prognosis.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri