1 / 10

WSE are foarte multe companii puternice cotate

La capitolul emitenti, Bursa din Varsovia se remarca printr-un numar foarte mare de companii puternice listate. Ionut Bindea, analist in cadrul departamentului de analiza al Societatii de Investitii Financiare Vanguard a explicat, pentru Wall-Street, care sunt societatile care se evidentiaza la WSE.

In segmentul Bancar, Bank PEKAO, membra a grupului Unicredit, este a doua banca din Polonia si are o capitalizare bursiera de 12.879 milioane euro. “Luna aceasta a inregistrat tranzactii mediii de 40,5 milioane euro/zi”, a mai spus analistul. De asemenea, un emitent interesant este si PKO Bank Polski – cea mai mare banca comerciala din Polonia, cu o capitalizare de 13,4 miliarde euro si o medie de 45,9 milioane de euro tranzactionate zilnic.

In domeniul petrolier este listat PKN Orlen, cel mai mare grup petrolier din polonia, unul din liderii regionali, cu o capitalizare de 4.387 milioane euro si cu inregistrat tranzactii medii de 29,7 milioane euro.

Un alt emitent este PGNIG, liderul local in productia si distributia de gaze naturale. “Capitalizarea societatii este in prezent de 6139 mil.euro, iar in cursul lunii iunie media tranzactiilor a depasit 7,5 mil euro; societatea a ocupat locul 8 in topul “Giants of Central Europe” iar actiunile PGNIG sunt incluse si in indicele MSCI (indice al Morgan Stanley pentru pietele emergente)”, a mai spus analistul de la Vanguard.

Alti emitenti de valoare ai bursei din Varsovia sunt KGHM – al treilea producator de argint si al saptelea producator de cupru din lume si TPSA – este cel mai mare grup din Europa Centrala din domeniul telecomunicatiilor, avand peste 10 milioane de clienti pentru serviciile de telefonie fixa si peste 10 milioane clienti pentru cele de telefonie mobile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri