5 / 10

Bursa de la Praga sectorul energetic este cel mai interesant

“Cel mai interesant sector al Bursei de la Praga este cel energetic, reprezentat de 7 emitenti, dintre care cel mai important este CEZ, companie ce isi desfasoara activitatea si in Romania”, a afirmat Vlad Doruc.

Valoarea tranzactiilor cu titluri ale companiilor ce activeaza in acest domeniu reprezinta 48.4% din totalul tranzactiilor efectuate in luna mai a anului 2008. “Pe locul doi cu 20.1% din tranzactiile efectuate in luna mai se afla sectorul financiar – bancar, sector dinamic si la BVB, reprezentat la cota bursei din Praga printr-un numar de 3 emitenti”, spune analistul.

Un alt sector cu o pondere ridicata in ceea ce priveste valoarea tranzactionata in luna mai este sectorul chimic, (sectorul ce a adus la BVB cele mai mari castiguri si lichiditati in mai), al farmaceuticelor si al cauciucului cu 10.53% din totalul tranzactiilor, sector ce este reprezentat de 5 emitenti.

Doruc a explicat ca, din punct de vedere al numarului de emitenti, serviciile sunt pe primul loc la Bursa de la Praga. Din acest domeniu sunt listati fiind 8 emitenti, insa interesul pentru acest sector este mai redus, in luna mai tranzactiile cu titluri ale prestatorilor de servicii reprezentand doar 2.68%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri