2 / 7

Mariaj Borse Dubai - OMX

O alta tranzactie importanta care a avut loc in cursul anului trecut a fost preluarea de catre Borse Dubai a operatorului bursier nordic OMX, pentru aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Dupa o competitie de aproape o luna, bursa electronica Americana NASDAQ si grupul bursier controlat de Emiratele Arabe Unite au anuntat un accord de parteneriat global pentru preluarea controlului operatorului OMX.

Bursa NASDAQ a fost prima care a lansat o oferta amicala pentru achizitionarea OMX, in luna mai a anului trecut, urmata in august de o contraoferta a Borse Dubai.

In virtutea unui acord complex, oferta preferat de actionari a fost cea a Borse Dubai, dar operatorul American a preluat OMX dupa cumpararea tuturor partilor detinute de Borse Dubai in grupul bursier OMX. Oferta comuna amicala presupunea plata in numerar si propunea 21,2 euro pe actiune.

La sfarsitul primul trimestru al acestui an, preluarea de catre NASDAQ a operatorului bursier OMX de la Borse Dubai s-a incheiat, fomandu-se NASDAQ OMX Group. In urma intelegerii incheiate Borse Dubai si-a vandut participatia de la OMX astfel, 97,2% in schimbul a 2,9 milioane de actiuni noi NASDAQ si aproximativ 1,24 miliarde de euro. Drept urmare, Borse Dubai va controla 19,9% din NASDAQ OMX Group.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri