6 / 9

Succesul ofertelor, conditionat de conditiile pietei

La sfarsitul lunii februarie a debutat a treia oferta publica de la Bursa – Contor Group Arad. IPO-ul lansat de producatorul de contoare de apa si energie termica s-a incheiat cu o suprasubscriere de 1%, investitorii alocand fonduri de 11,89 milioane de lei (3,2 mil. euro).

Oferta publica initiala (IPO) Contor Group Arad a fost subscrisa in proportie de 100,97%, Oferta s-a incheiat pe 21 martie, ca urmare a publicarii unui amendament la prospectul de oferta.

IPO Contor Group a avut o valoare de 11,78 milioane lei, reprezentand circa 31 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei, pretul de subscriere fiind de 0,38 lei/titlu.

A patra luna a anului 2008 a adus si a patra oferta publica initiala de listare. IPO PVC Teraplast Bistrita a atras 56,04 milioane lei, dupa ce investitorii au suprasubscris cu 3,7% cele 49,6 milioane titluri emise.
Oferta publica initiala s-a desfasurat in perioada 7-17 aprilie avand ca scop admiterea la tranzactionare a titlurilor Teraplast, la categoria I a BVB.

Teraplast a oferit spre subscriere 49,6 milioane actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al companiei inaintea majorarii. Investitorii au subscris 51,42 milioane actiuni, in valoare totala de 56,04 milioane lei, ceea ce a dus la o rata de suprasubscriere de 3,7%.

In mai, Pomponio a atras aproape 30 milioane lei in urma derularii ofereti publice, dupa ce investitorii au subscris 9,04 milioane de titluri, circa 62% din oferta. IPO s-a derulat in perioada 9-22 mai, fiind oferite 14,62 milioane de actiuni rezultate din majorarea capitalului social al Pomponio, la pretul de 3,25 lei.

Oferta Pomponio a fost impartita in trei transe, a investitorilor mari, a celor mici si o transa de alocare preferentiala, care s-a adresat unui numar de patru parteneri de afaceri ai actionarului majoritar al Pomponio.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri