3 / 5

Va depasi Bursa de la Bucuresti, Sibiul pe piata derivatelor?

“Cred ca o promovare mai buna a derivatelor de la Bucuresti in randul investitorilor ar fi bine venita si ar avea efecte pozitive asupra lichiditatii. Momentan este dificil de estimat daca piata derivatelor de la BVB va depasi din punct de vedere cantitativ piata Sibex. Pe termen lung si o data cu dezvoltarea pietei de capital romanesti, orice este posibil, piata derivatelor BVB fiind practic o alternativala Sibex”, declara Andreea Ciobanu.

“Nu se poate prognoza o perioada anume in care BVB va ajunge sa rivalizeze cu BMFMS. Bursa de la Sibiu a fost prima care a intrat pe piata derivatelor, acum lupta dintre cele doua poate fi purtata la nivelul competitivitatii, a interfetei de tranzactionare, a comisioanelor de tranzactionare, dar si multe altele”, continua brokerul de la Vanguard.

“Singurul impediment pe care le au contractele futures la BVB este legat de timp. Investitorii stiu ca bursa de la Sibiu a intrat prima pe acest segment de piata, iar noile instrumente de la BVB nu atrag atat de mult in principal din cauza noutatii lor. La BVB exista un impediment legat si de numarul contractelor futures fata de BMFMS. Dar daca ar fi sa fac o analiza pertinenta as spune ca totusi nici Sibiul nu are diversitate, vedetele futures pe actiuni de acolo fiind SIF5 si SIF2”, a precizat analistul de la Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri