1 / 6

Cine are bani, sa cumpere

Cotatiile emitentilor bursei de la Bucuresti au ajuns la minimele ultimilor doi, chiar trei ani. Brokerii din piata recomanda cumparare prudenta, cu un usor scepticism. In ciuda acestor sfaturi, realitatea arata exact invers: romanii se ingesuie sa vanda pe panica.

Recomandarile specialistilor din aceasta perioada se axeaza pe principiul “cumparati putin, gradual si cu grija”. Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, spune ca sunt multe titluri la BVB cu perpective reale de crestere pe termen lung si la preturi foarte mici, iar cine la achizitioneaza acum va avea de castigat. “Recomand cumpararea, dar cu multa precautie si gradual, pentru ca piata poate sa mai scada. Pentru cei care isi creaza orizonturi investitionale de timp mari si vor sa cumpere volume consistente este recomandata cumpararea. Dar cu multa grija, pentru ca suntem in jos si scenariul este tot in jos”.

Acelasi lucru il recomanda si analistul Cristian Tudorescu, in contextul in care indicele BET cauta un suport la minimele de acum 3 ani. “ Nu stiu daca este un moment bun de cumparare, dar cred ca este o perioada buna de cumparare, intinsa pe mai multe luni. In acest sens, cea mai buna abordare este esalonarea momentelor de cumparare in doua sau trei transe, alocate pe urmatoarele cateva luni", a declarat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri