5 / 7

Ce facem cu banii?

Desi pierderile suferite de bursa in ultimele luni au adus gauri semnificative in bugetul investitorilor, nu trebuie exclusi cei care dipsun de lichiditati, fie in urma vanzarilor fie din alte investitii. Pandele nu recomanda insa crearea unui portofoliu acum, in fiuda faptului ca majoritatea brokerilor si analistilor spun ca preturile sunt bune si este un moment prielnic.

“In momentul de fata cea mai buna atitudine, pentru cei care nu au experienta suficienta incat sa se lanseze in speculatii pe termen scurt, este sa astepte. Avand in vedere atat felul in care a mers pana acum piata cat si situatia economica globala, este greu de anticipat daca dupa astfel de scaderi masive va urma o revenire, sau preturile actiunilor se vor prabusi din nou”, a mai spus acesta.

Seful departamentului de analiza al Vanguard spune ca se vor putea face recomandari de cumparare pe termen lung cand piata se va stabiliza. “Deocamdata, fie speculatii pe cateva zile (in general, din speculatii se poate castiga indiferent de trendul pietei), fie pastrarea banilor”, a conchis Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri