2 / 6

2. Indicatori macroeconomici pozitivi

Indicatorii macro sunt factori esentiali si atent monitorizati mai ales de investitorii straini. In momentul in care acestia iau in calcul investitia intr-o tara emergenta, starea economica a tarii este importanta in decizia investitionala.

Necula crede ca indicatorii macroeconomici buni sunt esentiali pentru intrarea investitorilor straini.

“Acestia se ghideaza dupa starea economiei per ansamblu pentru a vedea daca exista un context bun si solid pentru o crestere a activelor si o dezvoltare a afacerilor. Romania cred ca se afla pe in fruntea listei tarilor cu potential ridicat, dar sufera inca la capitole care conteaza pentru multi investitori”, afirma Gabriel Necula.

Directorul adjunct al Intercapital a explicat ca, in ultima vreme, acesti indicatori au mai scazut ca importanta, desi raman un factor important in revenirea bursei.

“Indicatorii macroeconomici sunt atent monitorizati de jucatorii institutionali nerezidenti. Ceilalti investitori din piata iau in calcul alte variabile precum analiza fundamentala sau tehnica. Avand in vedere ponderea in scadere la tranzactionare a nerezidentilor, analiza macro scade ca importanta in luarea deciziilor investitionale. Desigur ca fluctuatii mai mari asupra cifrelor macro poate aduce imediat un efect direct si asupra pietei de capital”, crede acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri