1 / 5

Actiunile din Tailanda sunt ieftine pentru investitorii bogati

Cele mai atractive actiuni de pe pietele asiatice se gasesc in Tailanda si China, care au devenit ieftine, dupa recentele scaderi, raportat si la veniturile in crestere, se arata intr-un anunt trimis de catre Merrill Lynch clientilor bogati.

Cele doua piete de capital sunt la cele mai mici nivele dintre cele 11 burse asiatice, urmate de Philipine, cea mai “scumpa” bursa fiind cea din Australia, a declarat Stephen Corry, analist de investitii in cadrul sucursalei de management al averilor al Merrill Lynch pentru regiunea Asia-Pacific, citat de Bloomberg.

“Tailanda va beneficia de cresterea exporturilor de orez, ton si alte marfuri din agricultura. Stirile bune in cazul Chinei vin din partea faptului ca preturile la produsele de consum au ajuns la un nivel maxim si vor incepe sa scada”, afirma Corry.

Indicii burselor par a fi intrat pe o miscare de rebound, dupa ce au atins cele mai scazute nivele de mai bine de un an in cursul saptamanii trecute, din cauza ca deprecierea pretului la petrol a readus in atentia investitorilor inflatia in crestere. Indicele tailwandez SET a urcat 4,2% in aceasta saptamana, indreptandu-se spre cea mai mare crestere din ultimele sase luni.

Exporturile Tailandei au crescut cu 27,4% fata de cele din anul precedent la un record de 16,3 miliarde de dolari, potrivit informatiilor venite din partea ministerului de comert al tarii. Statul din Sud-Estul Asiei, cel mai mare exportator de orez si cauciuc, are de castigat de pe urma cresterilor preturilor la marfuri care compenseaza scaderea cererii din partea SUA, cea mai mare piata de export al tarii.

Actiunile australiene sunt cele mai “neatractive” din regiune deoarece moneda nationala este supraevaluata fata de dolarul american, iar daca preturile carbunelui si minereului de fier vor scadea, deficitul de cont curent al tarii va creste simtitor, afirma analistul Merrill Lynch.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri