1 / 5

Titlurile de stat – un instrument asteptat de toata lumea

Listarea la bursa de valori a titlurilor de stat este practic evenimentul anului, lasand pe locul doi ca importanta evenimentul listarii Erste Bank la Bucuresti. Acestea pot noi investitori mari la bursa si reprezinta un pas important facut in directia dezvoltarii pietei de capital”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Ciobanu, responsabil departament analiza la Intercapital Invest.

Adrian Ceuca, director adjunct la SSIF Broker Cluj, a explicat ca sunt investitori care asteapta de ani de zile aceste instrumente si crede ca ar fi fost de folos pe parcursul trendului descendent al bursei din ultimul an.

Este un instrument foarte asteptat, o alternativa buna, mai ales pentru cei care au foarte multi bani. Sunt foarte sigur ca in aceasta perioada, foarte multi din cei care au iesit din piata din cauza scaderilor ar fi apelat la titlurile de stat”, a declarat acesta.

[UPDATE]: Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, a declarat ca data inceperii tranzactionarii la BVB a titlurilor de stat va fi anunatat luni si ar putea fi 4 august, informeaza NewsIn.

"Trebuie sa existe acum o perioada de informare de cateva zile astfel incat sa putem proceda si la listare. De aceea, luni, vom prezenta toate aceste lucruri si vom da un termen de cateva zile, probabil pana la inceputul saptamanii urmatoare. Imi manifest speranta ca deja de la inceputul saptamanii urmatoare listarea titlurilor sa devina realitate", a spus Vosganian.

Ministrul se asteapta la o lichiditate buna a titlurilor de stat, "de cel putin 1miliard de lei" in perioada urmatoare, desi piata interbancara va acapara, in continuare, cele mai multe tranzactii.

El a precizat ca vor fi listate titluri de stat din 26 de emisiuni cu maturitate mai mare de un an.

"Noi avem 26 de emisiuni de titluri care ar putea sa faca obiectul listarii. Este vorba numai de acele emisiuni cu maturitate mai mare de un an si care, avand aceasta perioada de maturitate, permit si un anumit comportament de piata al investitorului respectiv", a precizat ministrul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri