1 / 5

Activitatile insiderilor trebuie urmarite

De asemenea, luna iulie a fost luna in care indicii Bursei de Valori Bucuresti au ajuns la noi valorii minime, cel mai afectat fiind BET-FI, indicele care urmareste evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF). BET-FI a atins pragul suport de 33.000 de puncte in aceasta saptamana dupa ce in 24 iulie 2007 ajunsese la un maxim istoric de 10.813,59 puncte.

Scaderile de pe pietele internationale au panicat investitorii de la BVB care au descarcat in piata actiuni ale societatilor de investitii, impingand indicele BET-FI la minimul ultimilor doi ani. Insa cand toti investitorii vindeau, insiderii SIF-urilor cumparau zeci de mii de actiuni la preturi scazute.

Activitatile insiderilor trebuie urmarite, deoarece devin o sursa mai buna de informatii legata de evolutia anumitor societatii, ne-a explicat Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.
In iulie insiderii au cumparat actiuni SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Muntenia (SIF4) in valoare de 3,8 milioane de lei (1,1 milioane euro), pe cand pe emitentii SIF5-Oltenia si SIF1 Banat Crisana, persoanele din interior nu au realizat nicio tranzactie.

“Faptul ca sunt SIF-uri unde nu au fost realizate achizitii de catre insideri, nu inseamna ca interesul pentru acestea ar fi unul mai mic sau ca ar avea un potential de crestere mai mic”, considera Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri