1 / 6

Specialistii sunt reticenti privind termenul listarii

“Am rezerve foarte mari in ce priveste listarea Fondului anul viitor. Este un proiect foarte complex, s-a intarziat deja foarte mult si cred ca vom mai vedea amanari”, a declarat, pentru Wall-Street, Adi Lupsan, director adjunct al Intercapital Invest (foto).

Lucrurile nu poar deloc imposibile sau spectaculoase, mai ales ca pentru titlurile de stat s-a asteptat 9 ani.

“Probabil ca va veni la bursa si Fondul Proprietatea, dar mi-e greu sa anticipez cand se va intampla acest lucru. Cred ca vor mai exista intarzieri, mai ales ca se vorbeste de multi ani de aceasta listare”, crede Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.

Toti specialistii consultati sunt de accord asupra faptului ca listarea Fondului este un proiect important pentru Romania. “Importanta sa strategica este data, pe de o parte de masurile reparatorii pe care le poate aduce, oferind despagubitilor posibilitatea sa “lichideze” despagubirile primite de la stat sub forma de titluri ale fondului daca vor considera ca pretul este adecvat. Pe de alta parte, prin listarea fondului se poate contribui semnificativ la dezvoltarea pietei financiare romanesti, atat prin cresterea volumului pietei si a Bursei in general dar si prin oferirea de instrumente atractive pentru marii investitori institutionali”, ne-a declarat Silviu Enache, manager KD Capital Management.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri