1 / 5

Evolutiile par sa indice o perioada de acumulare

In ultimele sedinte de tranzactionare, indicii au acumulat cateva procente, chiar daca ieri au existat scaderi. “Nu au fost cresteri foarte mari, insa este un climat investitional ceva mai optimist decat in urma cu cateva saptamani.

Daca ne uitam pe graficul indicelui BET pe acest an observam ca au mai existat asemenea perioade, insa de fiecare data ele au precedat scaderi de amploare sau, in cel mai fericit caz, momente de consolidare urmate de scaderi”, a declarat, pentru Wall-Street, Marius Pandele, head of research la Vanguard.

Ultima perioada de crestere a avut loc in luna mai, si a fost urmata de cea mai importanta scadere din acest an, cand indicele a coborat de la aproape 8.000 de puncte la ceva mai mult de 5.000 in mai putin de doua luni.

“Ramane sa vedem daca si dupa aceasta crestere va urma tot o corectie de amploare, sau preturile vor ramane sus si eventual vor urca in continuare. Pana acum, de fiecare data astfel de momente au generat optimism si i-au facut pe multi sa declare ca am trecut de momentul critic al pietei. De data aceasta poate chiar asa va fi”, a mai spus Pandele.

Si Adrian Barbulescu vede semne de stabilizare la Bursa de Valori Bucuresti. “Premisele sunt bune in ce priveste aceasta tendinta, dar nu trebuie sa uitam ca suntem inca foarte aproape de minimele ultimilor doi ani. Probabil faptul ca nu exista forta de a genera o miscare ascendenta, singura evolutie pe care o putem considera pozitiva este stabilizarea”, a declarat Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri