1 / 7

Sentimentul de optimism a fost insuflat doar retroactiv

Cea mai mare parte a emitentilor care si-au prezentat rezultatele financiare in aceasta perioada au inregistrat aprecieri pana spre apropierea datei raportarii. “In momentul in care s-au publicat datele, acestia au scazut din cauza marcarilor de profit. Acest fenomen era oarecum asteptat in conditiile actuale ale pietei, care in ultima vreme a avut o evolutie laterala”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Barbulescu, analist la Prime Trasaction.

Spre deosebire de perioada de raportare a rezultatelor pentru primul trimestru, raportarile semestriale nu au mai impulsionat piata, desi rezultatele per ansamblul pietei nu au dezamagit.

“Anterior acestui moment, preturile au intrat intr-o perioada de tranzactionare in range, iar piata per ansamblu intrase intr-o stare de relativa stabilitate, un prilej pentru investitori de a rearanja poate distributia portofoliilor. In economia reala ultima perioada nu a fost caracterizata de tranzactii importante care sa dea un reper clar al valorii activelor si al companiilor in climatul curent”, explica Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Din aceste motive bursa nu s-a putut baza pe o sursa puternica de lichiditate, mai ales ca in acelasi interval de timp bancile au urcat considerabil dobanda pentru disponiblitatile agentilor economici si populatiei, a mai explicat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri